Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

"Μακαρίτης.... ενεργός τώρα" από τη Θεατρική Ομάδα Κυψέλης.



Η  Θεατρική Ομάδα Κυψέλης παρουσιάζει την κωμωδία: «Μακαρίτης ….  ενεργός τώρα»    στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.  
   Η Θεατρική Ομάδα Κυψέλης επιστρέφει στη γνώριμη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης, μετά  την περσινή παρουσίαση του έργου «Η μικρή μας πόλη» στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας. Η επιστροφή έρχεται με μια κωμωδία από αυτές που η ομάδα έχει υπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο.
Λίγα λόγια για την υπόθεση:
    «Ο ξαφνικός θάνατος του αγαπημένου Θείου δεν ξαφνιάζει απλά την οικογένεια του, αλλά τη βάζει και σε μεγάλες περιπέτειες. Η γυναίκα  του εκλιπόντος στην προσπάθειά της να τον τιμήσει όπως του άξιζε, παρασύρεται σε έναν αγώνα προετοιμασίας φαραωνικών τελετών που αποκαλύπτουν την νεοπλουτίστικη ξιπασιά και την επιδειξιομανία της.
    Καταστάσεις, φιλοδοξίες, επιθυμίες , σχέδια, ξεχασμένες  σχέσεις περιπλέκουν το κουβάρι της υπόθεσης και οδηγούν σε συγκρούσεις οι οποίες επιβαρύνονται με την εμφάνιση στο προσκήνιο νέων προσώπων.
    Οι ήρωες χρησιμοποιούν ακόμα και τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα  προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανή στη μνήμη φίλων και συγγενών η θύμηση του Θείου! Με λίγα λόγια  προσπαθούν να εμφανιστεί ο «μακαρίτης ως ενεργός» ακόμα και στο instagram.
Το τελευταίο θα οδηγήσει σε απρόβλεπτες  καταστάσεις για όλους.

Κείμενο – σκηνοθεσία:  Μπήτρος Γιώργος
Επιλογή χρωμάτων σκηνικού: Μπήτρου Νεκταρία.
Εκτύπωση προγράμματος – αφίσας: Ματούλα Ρούσου «ΓΡΑΦΗ»
Κατασκευή σκηνικού: Παναγιώτης Χελιώτης
Εγγραφή μουσικής:  Ανέστης Κορνέζος.
Συμμετέχουν: Νεκταρία Κοπανά. Κωνσταντίνος Παπαμιχαήλ, Παντελής Γκαρής, Μαρία Λυκούρη, Ηλίας Θωμάς, Βασίλης  Παλαμιδόπουλος, Μιχάλης Κοπανάς.
Παραστάσεις:
 Παρασκευή 21 – Σάββατο 22 – Κυριακή 23,
 Παρασκευή 28, Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 
 Ώρα έναρξης 20.00 μ. μ.

Είσοδος ελεύθερη.