Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Ο π. Νεκτάριος Δαρδανός στην Cappella Sistina


 Αναδημοσίευση από το Hydras Politeia

  Ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης της Ι. Μητροπόλεως μας π. Νεκτάριος Δαρδανός με τα μέλη του Κολεγίου Capranica επισκέφτηκαν την Cappella Sistina - Ο π. Νεκτάριος Δαρδανός - φοιτητής του Κολεγίου - είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Cerimoniere του Ποντίφικα.

«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη του Κολλεγίου Capranica, του πρώτου Εκκλησιαστικού Κολλεγίου στον κόσμο, στο Βατικανό και πιο συγκεκριμένα στην Cappella Sistina.
Για πρώτη φορά μετά από πολλούς αιώνες, οι 12 επιτοίχιοι τάπητες (ταπετσαρίες), που είχε σχεδιάσει αποκλειστικά για το διάσημο παρεκκλήσι στο Βατικανό ο Ραφαήλ, αναρτήθηκαν στους χαμηλότερους τοίχους της Καπέλα Σιστίνα, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 500ή επέτειο από τον θάνατο του καλλιτέχνη, που ευρέως θεωρείται πως αποτελεί την κορωνίδα και την τελειοποίηση του ιδανικού της Αναγέννησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο π. Νεκτάριος Δαρδανός - φοιτητής του Κολλεγίου - είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Cerimoniere του Ποντίφικα, ο οποίος ξενάγησε όλα τα μέλη του Κολλεγίου στο παρεκκλήσιο και στην Cappella Paolina».
 Πηγή: "Ύδρας Πολιτεία"