Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Ο περίβολος του Σωτήρος καθαρίστηκε και φωτίστηκε

 Φωτογραφίες Δημήτρης Κουκούλης.
Άλλο ένα ιστορικό (τούτη τη φορά) σημείο  της πόλης της Αίγινας που δέχθηκε  τις ευεργετικές ενέργειες  και επεμβάσεις  των ανθρώπων που τους τελευταίους μήνες έχουν βάλει στοίχημα  τον ευπρεπισμό και την ανάδειξη της φυσιογνωμίας  σημείων  και χώρων της Αίγινας.

Ο περίβολος  του ναού του Σωτήρος στο κτίριο του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου είχε μετατραπεί σε χώρο εκτόνωσης κάποιων συμπολιτών μας. Οι πέτρινοι τοίχοι είχαν γεμίσει με γκράφιτι ενώ δεν ήταν και λίγα  τα σκουπίδια  στο γύρω χώρο. Αποτέλεσμα εκείνης  της κατάστασης ήταν  οι διοργανωτές  του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ να καλύπτουν  τα γκράφιτι με λινάτσες ή το εκκλησιαστικό συμβούλιο  της Παναγίτσας να προσπαθεί να σβήσει  τα  "γραφόμενα" λόγω της πανηγύρεως του ναού, (6 Αυγούστου).

Ο χώρος πλέον καθαρίστηκε έτσι όπως  του έπρεπε και του άξιζε, φωταγωγήθηκε και άνετα κάποιος μπορεί να περάσει από το σημείο αυτό τη νύχτα.

Για άλλη μια  φορά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κ. Γιώργο Καρύδη για  την προσπάθειά  του αλλά και στους ανθρώπους που τον βοηθούν και τον στηρίζουν.