Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

"Μακαρίτης ενεργός τώρα" στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης



 Αναδημοσιεύουμε από την παρουσίαση της παράστασης, το κείμενο της κ. Σίλας Αλεξίου στο site Saronic magazine
 



Με μια έξυπνη σάτιρα, υποδέχεται φέτος το κοινό η Θεατρική Ομάδα Κυψέλης, δημιούργημα του εκπαιδευτικού Γιώργου Μπήτρου, ο οποίος υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία.

«Μακαρίτης …ενεργός τώρα» είναι ο τίτλος της παράστασης, που φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο  Κυψέλης και, ενώ πραγματεύεται τον θάνατο ενός ναυάρχου σε βαθύ γήρας, είναι τελικά μια κωμωδία.

Όλοι οι ηθοποιοί (ερασιτέχνες ασφαλώς) ενσαρκώνουν τους ρόλους τους με σπουδαίο επαγγελματισμό,  προκαλώντας γέλιο μέχρι δακρύων, καθώς η πλοκή της υπόθεσης, που εκτυλίσσεται στο σπίτι του Μάκη και της Στέλλας Κατσίβελου, οδηγεί ολοένα και σε πιο κωμικές καταστάσεις.

Στόχος του σεναριογράφου Γιώργου Μπήτρου, (που παρεμπιπτόντως είναι απολαυστικός στον ρόλο του  βουλευτή Κλέωνα  Μαστροκόκκαλου), είναι να καυτηριάσει την μεγαλομανία της χήρας …ναυάρχου, η οποία, σε συνδυασμό με την κατάχρηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μόνο τον νεκρό δεν επιδιώκει να τιμήσει, τόσο στην κηδεία, όσο και στο πολυτελές και άκρως κοσμικό μνημόσυνο που προετοιμάζει 
Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Παπαμιχαήλ, Νεκταρία Κοπανά, Παντελής Γκαρής, Μαρία Λυκούρη, Ηλίας, Θωμάς, Βασίλης Παλαμιδόπουλος, Γιώργος Μπήτρος και Μιχάλης Κοπανάς.
Η Θεατρική Ομάδα Κυψέλης ξεκίνησε την πορεία της στο σανίδι το 2006 με το «Γαμήλιο εμβατήριο» του Άγγελου Τερζάκη και έκτοτε έχει παρουσιάσει περί τα 30 θεατρικά έργα. «Ας ευχηθούμε να είμαστε μαζί και τα επόμενα χρόνια και τα φώτα του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης να είναι πάντα αναμμένα στη Θεατρική Κυψέλη της Αίγινας,» γράφει ο εμπνευστής της Ομάδας Γιώργος Μπήτρος στο πρόγραμμα της παράστασης.
Οι παραστάσεις, που ξεκίνησαν Παρασκευή 21 – Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, συνεχίζονται Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Φεβρουαρίου.
Ώρα έναρξης 20.00 μ. μ