Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

"Το αγοροκόριτσο" στην Αίγινα του 1958.

Η παραλία  της Αίγινας, τα καφενεία, τα ταβερνάκια, οι παραλίες, τα στενά δρομάκια  και η σημερινή πλατεία Εθνεγερσίας γίνονται  το φυσικό σκηνικό  για να γυριστεί άλλη μια ταινία του ασπρόμαυρου Ελληνικού κινηματογράφου το 1958!

Αναφερόμαστε στην ταινία  "Το αγοροκόριτσο"  με πρωταγωνίστρια  την Άννα Φόνσου. Λίγα χρόνια μετά  το "Διακοπές στην Αίγινα" με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, το συνεργείο του Ντίμη Δαδήρα και του Γιάννη Δαλιανίδη επιχειρεί άλλη μια ανάλαφρη ταινία με πολλά καλοκαιρινά στοιχεία και ερωτικές καντρίλιες στην αθώα  τότε Αίγινα. Μαζί με την Άννα Φόνσου ο Αλέκος Αλεξανδράκης, αλλά και  πολλοί από την ομάδα  των ηθοποιών του φιλμ "Διακοπές στην Αίγινα" όπως ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, ο Θανάσης Βέγγος, η Αλέκα Στρατηγού.

Η ταινία  σφύζει από νειάτα. Ηθοποιοί που τα επόμενα χρόνια θα μεσουρανήσουν στο θεατρικό και κινηματογραφικό στερέωμα κάνουν στην Αίγινα τα πρώτα  τους καλλιτεχνικά βήματα.

Δίπλα  τους πολλά  παιδιά  σε ρόλο κομπάρσων αλλά και μεγαλύτεροι. Οι περισσότεροι σήμερα  δεν ζουν δυστυχώς ενώ από τους πρωταγωνιστές μόνο η κ. Άννα Φόνσου είναι εν ζωή.

Αξίζει να δείτε την ταινία όταν ξαναπροβληθεί  στην τηλεόραση. Περισσότερο  για να θαυμάσετε  το Αιγινήτικο τοπίο  που καμία ασφαλώς σχέση δεν έχει  με τη σημερινή εικόνα της Αίγινας.

Από αυτό και μόνο η  ταινία αυτή έχει, όπως και οι άλλες που έχουν γυριστεί  στο νησί, μεγάλη αξία  για εμάς  τους νεότερους.