Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Ένα κτυπημένο σκυλάκι έξω από σχολείο της Αίγινας.

Το εικονιζόμενο σκυλάκι θέλησε να κάνει τη βόλτα του χθες, κρυφά από το αφεντικό του και τα βήματά του το οδήγησαν μέχρι την πόρτα του 2ου Γυμνασίου. Τα χάδια και η φροντίδα των μαθητών ήταν τόσο ζεστά που θέλησε να μείνει  για λίγη ώρα, μέχρι που ένας ασυνείδητος οδηγός το κτύπησε και φυσικά  ούτε που σταμάτησε να δει τι συνέβη.
Όπως διακρίνετε όλοι σας στις φωτογραφίες, το δεξί του μπροστινό ποδαράκι λαβώθηκε, γδάρθηκε και μάτωσε ενώ για πολύ ώρα δεν μπορούσε να το πατήσει.

Κάποιοι  μαθητές και μαθήτριες της Α' τάξης έσπευσαν για βοήθεια. Πήραν την πρωτοβουλία σε συνεννόηση με τον Διευθυντή του σχολείου να τηλεφωνήσουν σε κτηνίατρους και στο Καταφύγιο Ζώων.
Υπήρξε μια μικρή κινητοποίηση για να γιατρευτεί το πόδι του.
Τελικά εμφανίστηκαν οι άνθρωποι που το έχουν και το πήραν με το αυτοκίνητό τους!!!

Συμπέρασμα: Οι σημερινοί μαθητές - στην πλειοψηφία  τους - έχουν φιλοζωική αντίληψη και ευαισθησίες. Με άλλα λόγια έχουν την ανάλογη παιδεία για αυτές  τις περιπτώσεις. Οποιαδήποτε άλλα γεγονότα είναι απλά ισχνές εξαιρέσεις. Ευτυχώς!
Τα παιδιά σήμερα είναι κοντά  στα ζώα. Πέρασαν οι εποχές που κλωτσούσαν γάτες  και έβαζαν τενεκεδάκια στην ουρά  των σκύλων, ή τα βασάνιζαν γελώντας  γιατί έτσι είχαν διδαχθεί από κάποιους μεγάλους.
Ευτυχώς τα πράγματα άλλαξαν. Και σε αυτό έχουν βοηθήσει πολλοί.