Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Περιμένοντας τη ....Βαρβάρα.

Έχουν πολλούς λόγους κάποιοι να περιμένουν τον ερχομό της "Βαρβάρας". Η "Βαρβάρα" σκέπτεται να μας επισκεφθεί αυτές  τις  ημέρες φέρνοντας πολλά δώρα που τόσο μας έλειψαν φέτος. Χιόνι κυρίως, που θα δώσει  την ευκαιρία σε πολλούς να ανέβουν στα βουνά  να φτιάξουν χιονάνθρωπο, να βγάλουν αμέτρητες σέλφι, να ποστάρουν με τη λεζάντα "στην τοποθεσία χιονισμένη βουνοπλαγιά", να ταγκάρουν, να σερφάρουν και να δουν οι άλλοι τι πόσταραν.

Κάποιοι άλλοι να μην πάνε στη δουλειά, να κάτσουν να χουχουλιάσουν, να ψήσουν  για άλλη μια φορά λουκάνικα και μπριζόλες, να πιουν τσίπουρα!

Γιατί κάτι καταιγίδες  σαν τη "Βαρβάρα" αυτές  τις ευκαιρίες δίνουν. Και στους μαθητές  ασφαλώς μίνι διακοπές!

Όλοι περιμένουν λοιπόν τη "Βαρβάρα", που μόνο το άκουσμα ενός  τέτοιου ονόματος κρύβει δυναμισμό, πως να το κάνουμε. Ακούς "Βαρβάρα" και ο νους σου ταξιδεύει στους εκάστοτε βάρβαρους της ιστορίας.

Τέλος πάντων! Αν είναι να έρθει ας έρθει, αλλά  κυρία  Βαρβάρα μου με  το μαλακό, γιατί εμείς εδώ στα νότια  και στα νησιά  δεν γνωρίζουμε και τόσο από χιόνι. Και με την πρώτη νυφάδα τρώμε "σούπες" (δηλαδή πεσίματα -και ατυχήματα).