Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Αποκριάτικοι χοροί, τραγούδια και μπόλικη γαλατόπιτα στον Πύργο του Μάρκελου

Χοροί από  τη Σκύρο και τη Λέρο αλλά και άλλες περιοχές με σκωπτικό ύφος και περιεχόμενο απέδωσαν τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος  του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Κ.Ε.Δ.Α. για  το τελευταίο τριήμερο της  Αποκριάς.

Η αρχή έγινε από την παραλία της Αίγινας όπου τα μέλη του Συλλόγου παρουσίασαν το δρώμενο " Ο γέρος και η κορέλα" από τη Σκύρο. Η συνέχεια δόθηκε στην πλατεία  του Πύργου όπου οι χορευτές και οι χορεύτριες με πολύχρωμα κοστούμια και αρκετή δόση "παρένδυσης" χόρεψαν το "Γαϊτανάκι", τα"Κουκιά", τη "Σκούπα" , τον "Λιποθυμιάρικο χορό της Νύφης" και ασφαλώς  το 'Πιπέρι".

Πολλοί οι θεατές  της εκδήλωσης  που βρέθηκαν απόψε το απόγευμα  στην πλατεία  του Πύργου, ανάμεσα τους πολλοί επισκέπτες  του τριημέρου.   Πολλά επίσης τα κεράσματα  με γαλατόπιτες, τυρόπιτες  και κρασί για τους θεατές
Μετά τους χορούς το πρόγραμμα συνεχίστηκε με το συγκρότημα των Αλέξανδρου Σπίτζινγκ ,Μαρίας  Σταυριανουδάκη και Τάσου Σταβέρη που τραγούδησε αποκριάτικα τραγούδια και παραδοσιακά.