Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Εκδηλώσεις μνήμης στο Ναύπλιο για την επέτειο των 185 χρόνων από τη δολοφονία του Ι.Καποδίστρια.


   Ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Τσατήρης εκπροσώπησε το Δήμο Αίγινας στις εκδηλώσεις μνήμης που οργανώθηκαν στο Ναύπλιο με αφορμή την επέτειο των  185 χρόνων από την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια.Ο κ. Γ. Τσατήρης είναι υπεύθυνος σύνδεσμος του Δήμου Αίγινας για το Δίκτυο Πόλεων Καποδίστρια κάτι για  το οποίο έχει δουλέψει με πολύ συνέπεια και επιμέλεια.
  Σήμερα το πρωί στο Ναύπλιο τελέσθηκε Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου, κατά την θεία λειτουργία συμμετείχε η χορωδία του Αγίου Γεωργίου Καρύτση Αθηνών.Κατόπιν ακολούθησε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, επιμνημόσυνη δέηση.
Ακολούθησαν απόδοση τιμών και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια με τη συμμετοχή της μπάντας του πολεμικού ναυτικού και της μπάντας του Δήμου Ναυπλιέων.
   Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας και Γιάννης Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Α.Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Β.Σιδέρης, ο Δήμαρχος Ερμιονίδος Δ. Σφυρής,ο εκπρόσωπος του Δήμαρχου Αίγινας δημ. σύμβουλος Γιώργος Τσατήρης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χ.Γραμματικόπουλος, η Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών & Σπουδών "Ιωάννης Καποδίστριας" Μαίρη Ζηλεμένου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ναυπλιέων Γιώργος Καχριμάνης, ο Πρόεδρος του Ναυπλιακού Ιδρυματος "Ι. Καποδιστριας" Κώστας Χελιώτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Ναυπλιέων Κώστας Κολόκας, ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου Θεοδόσης Σπαντιδέας, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ναυπλίου Χ.Νταβάκος, η περιφερειακή σύμβουλος Ε.Παναγιωτοπούλου, εκπρόσωπος από την πρεσβεία της Ρωσίας, η πρώην Βουλευτής Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή.

Πηγή: Romfea.gr