Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Cosmos ή όπως λέγαμε παλιά "Μυκήναι"

 
Ξεκινώντας την τρίτη καριέρα του το "Μυκήναι"

  Στο τελικό στάδιο των εργασιών αναβάθμισης του βρίσκεται το ιστορικό επιβατηγό πλοίο "Μυκήναι" που βασίλευσε για πάνω από δύο δεκαετίες στον Αργοσαρωνικό συνδέοντας καθημερινά τον Πειραιά με τα νησιά (Αίγινα - Πόρο - Ύδρα - Σπέτσες) και τις κοντινές ακτές της Πελοποννήσου (Μέθανα- Ερμιόνη- Πόρτο Χέλι).  Το Μυκήναι που ως Aegean Glory συνέχισε ως κρουαζιερόπλοιο στα ίδια νησιά, σήμερα κάτω από νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς ετοιμάζεται για την τρίτη καριέρα του ως Cosmos σκοπεύοντας να ταράξει τα νερά της ημερήσιας κρουαζιέρας στο Σαρωνικό με την πρωτόγνωρη πολυτέλεια και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του. ( εικόνες από τους μοναδικούς εσωτερικούς του χώρους μπορεί κάποιος να δει στο site της εταιρείας του).

   Οι εργασίες αναβάθμισης του έχουν επιφέρει πολλές αλλαγές  στην εξωτερική του όψη, στα καταστρώματα, στα παράθυρα και στα πλαϊνά σημεία  του. Ο παρατηρητικός καραβολάτρης συγκρίνοντας τις τελευταίες φωτογραφίες μπορεί να εντοπίσει αυτές  τις αλλαγές.
   Το θέμα είναι ότι αυτό το πανέμορφο σκαρί που έχει προ πολλού περάσει  τα ...40 χρόνια του, σώθηκε από το διαλυτήριο και συνεχίζει να ταξιδεύει με την απαράμιλλη κομψότητα και ομορφιά  του.