Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Η 28η Οκτωβρίου στην Κυψέλη.


 Με την απειλή της βροχής πραγματοποιήθηκε η δοξολογία, η επιμνημόσυνη δέηση η κατάθεση στεφάνων και η μικρή παρέλαση στην Κυψέλη σήμερα Παρασκευή 28η Οκτωβρίου 2016.
  Ο ρυθμός της εορτής δόθηκε από νωρίς με τις φωνές των μικρών και μεγαλύτερων παιδιών να γεμίζουν την πλατεία που από την προηγούμενη ημέρα είχε σημαιοστολιστεί με φροντίδα του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας.
  Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε μέσα στο ναό η πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου ο "Άγιος Λεόντιος" κ. Καίτη Τύμη. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση από τον π. Νεκτάριο στο Ηρώον της πλατείας και η παρέλαση των σχολείων.
   Παρόντες στις εκδηλώσεις ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κ. Νίκος Οικονόμου, και ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου κ. Γιώργος Μούρτζης  και εκατοντάδες γονείς των παιδιών καθώς και κάτοικοι του χωριού.
   (οι τέσσερις πρώτες φωτογραφίες είναι της κ.Ε.Κουνάδη και Α. Κορνέζου.


  Κατάθεση στεφάνου απο τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Κυψέλης κ. Κώστα Λορέντζο (επάνω) και από την ομιλήτρια κ. Κ.Τύμη εκπροσωπώντας τον Σύλλογο του Αγίου Λεοντίου.

   Ακολούθως μεγάλος αριθμός από τους παρευρισκόμενους επισκέφθηκε την έκθεση φωτογραφίας στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης με θέμα: "Η Κατοχή στην Αίγινα".