Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ιστορίες μαξιλαριών. Έκθεση από την κ. Μαίρη Γαλάνη- Κρητικού.

     Για άλλη μια φορά η κ.Μαίρη Γαλάνη Κρητικού παρουσιάζει τα κεντημένα μαξιλάρια της στη Γκαλερί Genesis στο Κολωνάκι. Με πολύ μεράκι έμπνευση και κόπο η κ. Κρητικού δουλεύει τα θέματά της   και κατορθώνει να ταξιδεύει με τα χρώματα και τα σχέδια της τον επισκέπτη της έκθεσης. Ποικίλα σχέδια και χρωματισμοί περνούν μπροστά από τα μάτια μας που μαρτυρούν ώρες ατέλειωτης επίπονης και επίμονης δουλειάς. Παρόμοια έκθεση η κ. Κρητικού έχει επιχειρήσει παλαιότερα στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης και στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.





     Η τωρινή  έκθεση φέρει τον τίτλο: “Ιστορίες Μαξιλαριών”  και θα διαρκέσει από σήμερα Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2016. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Γιώργος Τζάνερης και την επιμέλεια της έκθεσης η Ίρις Κρητικού.  Ο χώρος που θα φιλοξενήσει την έκθεση είναι η gallery genesis στην οδό Χάριτος 35 στο Κολωνάκι και οι ώρες λειτουργίας είναι Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 11.30πμ έως 9.30μμ, ενώ Τετάρτη και Σάββατο 11.30 έως 3.30μμ.
Ιστορίες Μαξιλαριών
Για την έκθεση η Ίρις Κρητικού αναφέρει:



«Οι κεντημένες ιστορίες της Μαίρης Γαλάνη-Κρητικού, ξεκινούν πάντοτε από μια μικρή κλωστή – σαν την κλωστή εκείνη στην ανέμη του παραμυθιού.
    Ακολουθώντας την τελευταία ατομική της έκθεση με τίτλο «Κλωστές», όπου οι τεχνικές και η θεματολογία που την απασχολούν αποτυπώθηκαν σε επιτοίχιες ταπισερί, ακροβατώντας ανάμεσα στην αισθητική της ελληνικής λαϊκής τέχνης και του ναΐφ και σε εκλεκτικιστικά ιστορικά δυτικά πρότυπα και αφηγήθηκαν τις ιστορίες ενός χειροποίητου μυθώδους ελληνικού τόπου, οι «Ιστορίες Μαξιλαριών» αποτελούν μια πληθωρική, χειμαρρώδη  εικαστική πρόταση που σαρκάζοντας τη φθινοπωρινή διάθεση της Αθήνας,   συμπαρασύρει με τον ρυθμό και την ανεξάντλητη ευρηματικότητά της το βλέμμα του θεατή.