Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Καθαρισμός της παραλίας της Αύρας από μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αίγινας.

       Οι δράσεις των σχολείων συνεχίζονται.
   Μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Αίγινας  την προηγούμενη Παρασκευή 14 Οκτωβρίου με την παρέμβαση τους συνέβαλαν στην αλλαγή της εικόνας στην  παραλία της Αύρας. Η παραλία αυτή που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο αραξοβόλι των πλοίων είναι πολυσύχναστη το καλοκαίρι όχι μόνο εξαιτίας της γειτνίασης της με τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας και το Μουσείο, αλλά και λόγω των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής, ενώ τους χειμερινούς μήνες ένα τμήμα της καταλαμβάνει ο μικρός ταρσανάς με τα καΐκια. Ένας χώρος περιπάτου που πολλοί λουόμενοι προτιμούν για το θαλάσσιο μπάνιο τους ακόμα και οι επισκέπτες του νησιού μας - της μίας ημέρας -λόγω της εγγύτητάς της με το λιμάνι.
    Αναπόφευκτη λοιπόν είναι και η συσσώρευση σκουπιδιών ή άχρηστων αντικειμένων κατά μήκος της παραλίας εξαιτίας της έλλειψης παιδείας και αγωγής από κάποιους. Σκουπίδια που αν δεν μαζευτούν εγκαίρως ο όγκος τους πολλαπλασιάζεται  τους χειμερινούς μήνες.
Σωστή  λοιπόν η κίνηση της HELMEPA να κινητοποιήσει τώρα τον Οκτώβριο τους μαθητές των σχολείων  προς αυτή την κατεύθυνση.
Παράλληλα έγινε ηλεκτρονική καταγραφή των απορριμμάτων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος   “Marine Litter Watch Month”.
Φέτος, η HELMEPA συντονίζει τον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμός Aκτών στην Ελλάδα από 17 Σεπτεμβρίου μέχρι 17 Οκτωβρίου 2016, ο οποίος ορίζεται ως Μήνας Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και παρέχει στους συμμετέχοντες ηλεκτρονικό υποστηρικτικό υλικό.
   Ευχαριστούμε  την καθηγήτρια κ. Αννίτα Χαρτοφύλακα - Λεούση για την αποστολή των φωτογραφιών.