Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Ζιζέλ και Βαλεντίνος

  Μπορεί η Ύδρα να διαθέτει τις διάσημες γάτες της που είναι πανταχού παρούσες σε όλο το μήκος της παραλίας  του νησιού, ωστόσο και η Αίγινα δεν θα πρέπει να ζηλεύει. Η Ζιζέλ και ο Βαλεντίνος είναι δύο γάτες  που έχουν κατορθώσει να μπουν στο κάδρο της παραλίας της Αίγινας η καθεμία με τον δικό της τρόπο.
   Η εικονιζόμενη Ζιζέλ είναι η μεγάλη κυρία  της Αυλής. Και το εννοούμε. Είναι η οικοδέσποινα στο κατάστημα "Αυλή" που βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στην πρώτη παράλληλο από την παραλία. Πραγματική ντίβα.Ναζιάρα αλλά και απρόσιτη. Παιχνιδιάρα αλλά και αυστηρή με τους ... αδιάκριτους που την ενοχλούν σε ώρες ατέλειωτης σιέστας. Φιλική αλλά και σοβαρή κρατά πάντοτε τις αποστάσεις. Δεν χαραμίζει  τον χρόνο της ούτε ξοδεύεται σε ανώφελα χάδια και αστεϊσμούς. Δυναμική και τολμηρή όταν ακροβατεί πάνω από τους θαμώνες στα κλαδιά και τα ξύλα της οροφής. Φιλόξενη και καταδεκτική στους τακτικούς επισκέπτες της ... αυλής της.
   Θα  τη συναντήσετε ξαπλωμένη σε κάποιο καναπέ ή μαξιλάρα, να περπατά ανάμεσα στα τραπέζια και τις καρέκλες, ή να ίπταται στην οροφή με τους θαμώνες από κάτω να αγωνιούν για μια ενδεχόμενη ξαφνική προσγείωση. Σπάνια θα την δείτε να κυκλοφορεί στους πέριξ δρόμους. Είναι μια σωστή κυρία που κάνει ότι περνά από τα χέρια και τα μουστάκια της για να διατηρήσει τη λάμψη  και το καλό  της όνομα.

   Ο Βαλεντίνο πάλι είναι ο πιό διάσημος γάτος της παραλίας. Αριστοκρατικός, φιλάρεσκος και καλοπερασάκιας. Ένας πραγματικός μπον βιβέρ. Καταδεκτικός με όλους, αρκούντως φιλικός και πολύ προσεκτικός. Εκατοντάδες φωτογραφίες  του κοσμούν το facebook και κάνουν το αφεντικό  του περήφανο.Πανέμορφος κι αυτός δεν είναι  τυχαίο το όνομά  του άλλωστε. Με έδρα  του το κατάστημα  του αφεντικού του, του κ.Δ.Μπέση δίπλα στην Τράπεζα, όπου θα τον βρείτε στο πεζούλι πολλές φορές να κοιμάται γαλήνιος και ευτυχισμένος, εξορμά στα διπλανά καταστήματα σαν γνήσιος τύπος της παραλίας κάνοντας  τον περίπατό του προσδοκώντας να βρει καλή παρέα ή κάποιο μεζέ. Συχνός θαμώνας στο 'Κάππος Έτσι", στου Οικονόμου κι αλλού. Τα βράδια θα  τον συναντήσετε στο Αιάκειον όχι για Αρμενοβίλ αλλά για να αράξει σε μια αναπαυτική πολυθρόνα μέχρι να ξημερώσει.
   Ένας πραγματικός γόης.

   Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τον καινούργιο μήνα κάπως διαφορετικά. Με δύο γάτες που ομορφαίνουν την καθημερινότητα της πόλης της Αίγινας.
   Το αξίζουν.

    Καλό μήνα.