Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Κάλαντα, θέατρο και λουκουμάδες

 Κάλαντα,  θέατρο και πολλές λιχουδιές  περίμεναν τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τους μετά τον  καθιερωμένο προχριστουγεννιάτικο εκκλησιασμό τους το πρωί  της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου, τελευταία ημέρα μαθημάτων πριν τις διακοπές.

   Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στα Γαλλικά, Αγγλικά και Γερμανικά διδαγμένα αντίστοιχα από τις τρεις καθηγήτριες του σχολείου  Κ. Τουμπέκη, Ρ Χαρπίδου, Φ. Ιωάννου, ένα μικρό χαρακτηριστικό θεατρικό σκετς, έθιμα των ημερών του δωδεκαημέρου από όλη την Ελλάδα και ευχές… πολλές ευχές συνοδευμένες από υπέροχα κέικ που πρόσφεραν οι γονείς. Παράλληλα εκατό λουκουμάδες κέρασμα από τους καθηγητές του σχολείου, περίμεναν τους μαθητές στην έξοδο του σχολείου.

   Με αυτό το γλυκό τρόπο έκλεισε ο κύκλος των χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων στο 2ο Γυμνάσιο. Μέρες πριν είχε στηθεί έκθεση χριστουγεννιάτικου βιβλίου από τη Δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Ακολούθησε ένα μεγάλο μπαζάρ δώρων και λαχειοφόρος αγορά με φιλανθρωπικό σκοπό. Σε αυτή την κατεύθυνση συγκεντρώθηκαν τρόφιμα τα οποία προωθήθηκαν στο Σύλλογο «Αίγινα – Εθελοντής». Όλα όσα συνέβησαν τις ημέρες του Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν με εθελοντική εργασία πολλών μαθητών και καθηγητριών που δούλεψαν ατέλειωτες ώρες εκτός ωραρίου.