Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Η "Ασκητική" με τον Β. Βασιλάκη στο Γυμνάσιο της Κυψέλης

 
   Ο δρόμος της "Ασκητικής" του Ν. Καζαντζάκη, της παράστασης του Β. Βασιλάκη περνά από την Κυψέλης και κάνει στάση στο προαύλιο του Γυμνασίου Κυψέλης αύριο Κυριακή 25 Αυγούστου στις 9 το βράδυ. Η παράσταση που αγκαλιάστηκε θερμά από το Αιγινήτικο και το Αθηναϊκό κοινό και που ταξίδεψε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας παρουσιάζεται στο Γυμνάσιο της Κυψέλης και είναι μια καλή ευκαιρία για όσους δεν την έχουν δει ακόμα.
  Άλλωστε το φιλοσοφικό  κείμενο του Ν. Καζαντζάκη παραμένει ανεξάντλητο και πολύ ενδιαφέρον.  Η γνώση που προσφέρει είναι βαθιά. Η μελέτη ενδελεχής. Όσο προχωρά η ανάγνωσή του, καινούργια πράγματα έρχονται στο φως. Αυτό άλλωστε είναι το χαρακτηριστικό των μεγάλων κειμένων.

   Ο Βασίλης Βασιλάκης συνεχίζει.  Σιωπηλά αλλά πολύ δημιουργικά ο καλλιτέχνης Βασιλάκης μας έχει πλέον συνηθίσει στη πολυσχιδή και πολυεπίπεδη δουλειά του. Πειραματικές δουλειές που μυρίζουν σύγχρονο θέατρο έξω από συμβάσεις και φόρμες  που έχουν κουράσει. Απόφοιτος της σχολής του Κ. Κουν έχει αφοσιωθεί στην πολιτιστική δράση έξω από τη Θεατρική αγορά της Αθήνας. Μια δράση που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα όπως τη διδασκαλία, τη σκηνοθεσία, το παιδικό θέατρο, τη μαριονέτα. Με τη παρουσία και τη δραστηριοποίησή του στην Αίγινα προβάλει το νησί και το προάγει πολιτιστικά.