Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

"καθώς ο άνεμος"... από τις εκδόσεις "λεμόνι"

    Πυκνώνουν οι αναφορές - δημοσιεύσεις στον ημερήσιο Αθηναϊκό τύπο για την καλοκαιρινή Αίγινα. Δημοσιεύσεις που πολλές φορές δεν μας κάνουν περήφανους αλλά να καθόμαστε άβολα στην παραλία  και να ατενίζουμε το επερχόμενο φθινόπωρο με μπόλικο σκεπτικισμό.
   Αντιγράφουμε από το "ΒΗΜΑ" της Κυριακής ένα μικρό απόσπασμα από το άρθρο του καθηγητή Φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ. Γεράσιμου Βώκου ο οποίος απήλαυσε το Αιγινήτικο καλοκαίρι και θέλησε να περάσει στο χαρτί κάποιες σκέψεις με τον τίτλο: "Στην εποχή της κοτοκτονίας". Το άρθρο αναφέρεται στο διωγμό των πουλερικών και άλλων οικόσιτων ζώων που ξέσπασε ξαφνικά εν μέσω θέρους στην Αίγινα. Δεν θα αναδημοσιεύσουμε όλο το άρθρο παρά μόνο την πρώτη παράγραφο που αναφέρεται στα πολιτιστικά δρώμενα της νήσου:
   "Είναι αξιοσημείωτη η πολιτιστική δρατσηριότητα στα ελληνικά νησιά, τουλάχιστον κατά την περίοδο του θέρους. Είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω προσωπικά καθώς βρέθηκα φιλοξενούμενος στην Αίγινα για ολιγοήμερες διακοπές. Μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, θεατρικά δρώμενα και διαλέξεις διέκοπταν ευχάριστα την καλοκαιρινή ραστώνη συνδυάζοντάς την με την αισθητική απόλαυση και την πνευματική εγρήγορση....." Ακολουθεί σατυρική αναφορά στο διωγμό των οικόσιτων.  Μπορεί κανείς να ανατρέξει στην ιστοσελίδα της εφημερίδας για να απολαύσει ολόκληρο το άρθρο.
   Εμείς χρησιμοποιούμε την πρώτη παράγραφο του για να παρουσιάσουμε άλλη μια εξαιρετική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας με τον τίτλο:"Καθώς ο άνεμος" από τις εκδόσεις "Λεμόνι".
    Συμμετέχουν οι δημιουργοί: Μιχάλης Αμάραντος, 'Ερικα Δούραλη, Ιλιάνα Θεωδοροπούλου, Λίζη Καλλιγά, Ισμήνη Καρυωτάκη, Αφροδίτη Κουτσουδάκη, Μάρω Μπαρτζίλη, Εύα Μπέη, Ανδρέας Νικολάου, Άννα Νούρη, Γιάννα Νικολάου, Λευτέρης Ολύμπιος, Γιάννης Σανταντόνιο, Κατερίνα Χατζηγιαννούλη, Κυριακή Χριστακοπούλου, Δέσποινα Χιώτη.
   Ως  τις 31 Αυγούστου.