Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

"Mona Litsa" , τελευταίο Σαββατοκύριακο

   Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις της κωμωδίας που παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα Κυψέλης αυτό το Σαββατοκύριακο 29 - 30 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.
            Ώρα έναρξης 20.30 μ.μ. 
     Σε κείμενα και σκηνοθεσία Γιώργου Μπήτρου. Παίζουν οι: Ελπίδα Καρβούνη, Ηλίας Θωμάς, Μαρία Λυκούρη, Δώρα Λυκούρη, Χαρά Νταμουράκη, Μιχαέλα Μαρίνη, Νίκος Καρβούνης, Παντελής Γκαρής, Αλέκος Δημητρόπουλος, Μαριάνθη Λαδά, Νεκταρία Μεθενίτη, Ναταλία Χλέτσου και Χρήστος Παπασεβαστός.
   Σκηνικά: Νεκταρία Μπήτρου.

 Λίγα λόγια για την υπόθεση:

"Το νήμα της αποψινής ιστορίας μας ξεκινά από παλιά ….πολύ παλιά.
    Πέρασαν ήδη …δύο χρόνια που σε αυτή τη σκηνή παρακολουθήσαμε το δράμα κάποιων γυναικών που ένα μοιραίο βράδυ επιβιβάστηκαν από το λιμάνι του Πειραιά στο πλοίο: «Άννα Γούλα» με προορισμό την Αίγινα τα Μέθανα και τον Πόρο. Εντελώς τυχαία (!) ήταν όλες τους κουμπάρες…. Άκου να δεις τώρα. Και καθώς το πλοίο έπλεε στα τροπικά νερά του Σαρωνικού, ξαφνικά φύσηξε…. Πουνέντης. Οι κουμπάρες ταράχτηκαν, αναγουλιάστηκαν, ταρακουνήθηκαν, πιστωμήθηκαν στα καθίσματα του πλοίου και μερικές από αυτές μωλωπίστηκαν επιπλέον. Ο καπετάνιος του πλοίου κ. Ελεεινός, μετά από ατυχείς χειρισμούς δεν κατόρθωσε να προσεγγίσει στο λιμάνι της Αίγινας, ούτε στο Αγκίστρι, ούτε στα Μέθανα…..  Το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο  και οι προσπάθειες προσέγγισης άλλων σκαφών απέβησαν  άκαρπες…. Ακόμα και της Υδροφόρας.
  Από τη στεριά φίλοι γνωστοί και συγγενείς παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα αναφωνούσαν : «Εδώ καράβια χάνονται… κουμπάρες αρμενίζουν».
  Τελικά μετά από πολύ κόπο και ταρακούνημα το πλοίο προσαράζει στα ιχθυοτροφεία  των αδελφών Μαντράχαλου……
   Από τότε λοιπόν αναρωτιόμασταν τι απέγιναν οι επιβάτες… οι κουμπάρες αυτού του πλοίου, του θρυλικού «Άννα Γούλα».
   Από αυτό το βασανιστικό ερώτημα έρχεται απόψε να μας βγάλει η ιστορία μας…
   Τι απέγιναν λοιπόν οι κουμπάρες;
   Έλα μου ντε!!!
   Τελικά αγαπητέ θεατή οι κουμπάρες ποτέ δεν πεθαίνουν… ή για να είμαστε ακριβείς ποτέ  δε  βουλιάζουν….
    Σώθηκαν!!!!!!! Ναι καλά διάβασες. Σώθηκαν…. Όλες. Να’ ναι καλά η Αντωνία με τα καΐκια της…..
    Και ενώ όλοι τις είχαν ξεγράψει αυτές επιστρέφουν. Όμως επειδή δεν μπορούμε να συνδεθούμε ζωντανά με όλες, για να παρακολουθήσουμε λεπτό προς λεπτό από κοντά την επιστροφή τους, εμείς θα παρακολουθήσουμε  τη αγαπημένη μας Μπου – Μπου η οποία όχι απλά επιστρέφει στο σπίτι της (κάνει come back που θα έλεγε και η Λαίδη Άντζελα), αλλά κάνει και το ψυχικό να φιλοξενήσει στο σπίτι της την κουμπάρα της από τα Μέθανα τη Σοφία που συνταξίδευαν στο πλοίο, η οποία περιμένει να περάσει ο «Μιχαήλ» για να πάει στα Μέθανα. Μαζί με τη Σοφία και η κόρη της η Ζωή που γέννησε στο πλοίο… Την ξεγέννησε ο καπετάνιος ο κ. Ελεεινός…
   Όμως η επιστροφή κρύβει πολλές εκπλήξεις…. Μέσα σε ένα βράδυ  έρχεται ο κόσμος ανάποδα….. Βρίσκει τη μάνα της διαφορετική, το σπίτι αναστατωμένο και παλιά μυστικά αποκαλύπτονται…. Τα μυστικά που μπορεί να κρύβει ένας πίνακας που ο δημιουργός του, τότε παλιά στην κατοχή, τον ονόμασε παρασυρμένος από την έμπνευση της στιγμής, «Mona Litsa....»
  Δεν θα σας πούμε περισσότερα. Πάντως μην ανησυχήσετε που  επί σκηνής «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα»!
  
Οι φωτογραφίες προέρχονται από το φακό της κ.Μελισσάρη Σαλώμης.