Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Σινέ "Άνεσις" 50 χρόνια λειτουργίας.

 50  χρόνια συνεχούς λειτουργίας  συμπληρώνονται φέτος  για το  θερινό κινηματογράφο "Άνεσις". Ο  φιλόξενος και δροσερός  χώρος  του κινηματογράφου  βρίσκεται  στο κέντρο της πόλης της Αίγινας  και ετοιμάζεται  να  ανάψει και πάλι τα φώτα στις μαρκίζες  του, να φωτίσει  τις νύχτες μας με τους αστέρες του παγκόσμιου κινηματογράφου και  τις νέες δημιουργίες  τους. 
  Η οθόνη του σινεμά που είναι πνιγμένη  στα λουλούδια  θα φωτιστεί για πεντηκοστή φορά  και φιλοδοξεί να προσελκύσει  τους θεατές της εγχώριους και παραθεριστές υποσχόμενη ένα  ταξίδι στο μαγικό κόσμο της 7ης τέχνης.
   Το  "Άνεσις" μαζί με τα άλλα δύο εναπομείναντα θερινά σινεμά  της Αίγινας  το "Ακρογιάλι" και το "Ολύμπιον" ενάντια στο πείσμα και τις δυσκολίες  των καιρών συνεχίζουν τις προβολές  τους.

  
   Άλλωστε όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι παλαιότεροι,  τα  "θερινά" στην Αίγινα έχουν μεγάλη ιστορία. Τόση όση έχουν και τα παιδικά μας καλοκαίρια. Από το ιστορικό "Ακρογιάλι" με  τον φοίνικα και τον ήχο της άγκυρας του καραβιού που έρχεται για διανυκτέρευση, μέχρι το κοντινό "Ολύμπια" με το πλούσιο γιασεμί αλλά και το κεντρικό "Άνεσις" στη σκιά του Πύργου του Μάρκελου και του Αγίου Νικολάου. Σε όλη αυτή τη διαδρομή, όλες αυτές  τις δεκαετίες  έχουν γραφτεί χιλιόμετρα πομπίνας με  στιγμές από τις καλοκαιρινές βραδιές μας.
    Μια μεγάλη καιλοκαιρινή απόλαυση και απόδραση λοιπόν  αποτελούν τα θερινά σινεμά της Αίγινας. Μια όαση δροσιάς και μαγείας  κάθε καλοκαίρι. Τα θερινά σινεμά "μ΄ αγιόκλημα και γιασεμί" όπως τραγουδούσε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης μας  περιμένουν και φέτος.

  Όσον αφορά   το "Άνεσις" που γιορτάζει, ο κ. Χαρτοφύλακας μας επιφυλάσσει ειδικές  γιορτινές βραδιές.

  Αξίζει πραγματικά να τα υποστηρίξουμε γιατί αποτελούν ένα μοναδικό κομμάτι  του γνήσιου  ελληνικού καλοκαιριού.