Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Τα "παιδικά όνειρα" του Αντώνη.

   Όταν  τα παιδικά όνειρα παίρνουν σάρκα και οστά τότε η παράσταση αρχίζει.

   Οι προσκλήσεις ήταν πολλές αλλά και η ανταπόκριση των προσκεκλημένων μεγάλη. Ο Αντώνης Γκλαβάς στην αίθουσα  του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας ανέβασε μια ακόμα θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το βιβλίο  του Χρήστου Μπουζώτη:  ''Η παράξενη αγάπη του αλόγου και της λεύκας''.
   Ο  ταλαντούχος τελειόφοιτος μαθητής του Δημοτικού  Αντώνης μαζί με την παρέα  του, δούλεψαν με πολύ κέφι και ταλέντο και παρουσίασαν μια άρτια παράσταση στην οποία κυριαρχούσε η ευαισθησία, η τρυφερότητα, η ποίηση, το καλό γούστο.
   Με  έξυπνες λύσεις στα σκηνικά, ατμοσφαιρική μουσική, όμορφή κίνηση και πολύ κέφι όλοι οι μικροί ηθοποιοί κατόρθωσαν να κερδίσουν  το κοινό τους και να αποσπάσουν ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα.
   Η ομάδα  τους με τον τίτλο "Παιδικά όνειρα"  υπόσχεται πολλά για  το μέλλον. Έχει κέφι, διάθεση συνεργασίας, διακρίνεται για τη συλλογικότητά  της, αρνείται τις ευκολίες (κάτι που διαπιστώσαμε από την αρχή ως το τέλος της παράστασης) , έχει έμπνευση και καλλιέργεια.

   Είναι θαυμάσιο να παρακολουθείς παιδιά τέτοιας ηλικίας  να δημιουργούν παίζοντας θέατρο, όχι για να προβληθούν, ούτε για να στηθούν μπροστά στην κάμερα, αλλά για να χαρούν. Δεν συναντάς συχνά σήμερα παιδιά  που συνεργάζονται στη διασκευή ενός έργου, στη συγγραφή διαλόγων, στην επιλογή της μουσικής, στην κατασκευή σκηνικών.

   Ευχόμαστε σε όλα  τα παιδιά  της ομάδας να έχουν καλή συνέχεια και  τα όνειρα  τους να φωτίζουν και να συντροφεύουν  τις θεατρικές νύχτες της Αίγινας.