Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Ζώα στο νεκροταφείο Κυψέλης.

  Καταφύγιο  στο νεκροταφείο Κυψέλης έχουν βρει αυτήν την εποχή τέσσερα  ήμερα γατάκια.  Φυσικά δεν διάλεξαν από μόνα τους αυτό το "κατάλυμα". Κάποιοι φρόντισαν με αυτόν τον "ωραίο τρόπο" να τα ξεφορτωθούν από το σπίτι τους και να τα αφήσουν κάπου  στα σίγουρα  με το σκεπτικό ότι  πολλοί άνθρωποι που περνούν από εκεί θα  τα λυπηθούν  και θα τα σώσουν. Παλιότερα άφηναν ζώα έξω από σχολεία ή αν ήταν νεογέννητα τα έριχναν στα σκουπίδια.

   Βέβαια  δεν γνωρίζουμε αν ο παλιός ιδιοκτήτης  τους φρόντισε και για τη γατοτροφή και το νερό  ή κάποιοι που τα είδαν  ανέλαβαν  τη διατροφή τους.

   Το σκηνικό επαναλαμβάνεται συχνά και μαρτυρεί με  το χειρότερο τρόπο το επίπεδο του πολιτισμού μας. Πέρσι το καλοκαίρι  μια γέρικη σκυλίτσα  είχε στρατοπεδεύσει στο νεκροταφείο
και είχε προσελκύσει  τον οίκτο και τη συμπόνια πολλών περαστικών.Το ζώο με δυσκολία περπατούσε διότι τα μπροστινά του πόδια  όπως φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφεία είχαν κάποιο πρόβλημα.

   Τέτοιες συμπεριφορές είναι γενικά αχαρακτήριστες και ειδικά σε χώρους ιερούς όπως είναι ένα κοιμητήριο.

   Μπορεί η Τοπική Κοινότητα να έχει φροντίσει το χώρο του κοιμητηρίου και να είναι καθαρός, ωστόσο κάποιοι θεωρούν ότι είναι ο κατάλληλος  τόπος για να αφήσουν εκεί  τα ζώα που δεν θέλουν με αποτέλσσμα να επιβαρύνεται ο χώρο με ακαθαρσίες και σκουπίδια.