Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Η αγαπημένη "Φαίδρα" στο Μαρόκο


   Επιστροφή στα ακτοπλοϊκά νέα  και  σε ένα πλοίο που αγαπήθηκε ιδιαίτερα παρά  τη μικρή εμφάνισή του  στις γραμμές μας. Ο λόγος  για την πληθωρική "ΦΑΙΔΡΑ"   το υπερσύγχρονο  πλοίο της novaferries   που  με  την αποχώρησή  του άφησε  δυσαναπλήρωτο κενό στη  γραμμή Πειραιάς - Σουβάλα  στην οποία δεν διαφαίνεται καμμία  νέα  δρομολόγηση  για το 2017.
   Η  "Φαίδρα" λοιπόν με νέο όνομα και νέα σινιάλα  ταξιδεύει και αυτό το καλοκαίρι μεταξύ Μαρόκου και Ισπανίας, ναυλωμένη από εταιρία  της περιοχής.
   Από  τις φωτογραφίες διακρίνονται οι αλλαγές - μετατροπές  που έχει υποστεί  το πλοίο  στην εξωτερική του εικόνα, με  κλειστούς πλέον όλους  τους ανοικτούς χώρους - καταστρώματα έτσι όπως τα είχαμε γνωρίσει όταν ταξίδευε  στη  γραμμή του Σαρωνικού.
  Η αξία ενός πλοίου αποδεικνύεται και από τις γραμμές  και  τις ανάγκες τους που καλείται  να εξυπηρετήσει. Ο λόγος  για  τη "Φαίδρα"  το μεγάλο αυτό πλοίο που είχε δρομολογηθεί στη Σουβάλα της Αίγινας από την εταιρεία Nova Ferries. Μετά λοιπόν από ένα σύντομο πέρασμα του από τον Σαρωνικό, προερχόμενο από τις γραμμές της Θάσου, πουλήθηκε από την εταιρεία  του στην Ιορδανία. Η "Φαίδρα"  στο σύντομο πέρασμά της είχε αφήσει  τις καλύτερες εντυπώσεις. Επρόκειτο για ένα σύγχρονο πλοίο υψηλών προδιαγραφών.
  






στη γραμμή Algeciras – Tangier Med
Φωτογραφία  από προσέγγιση του πλοίου στο Αγκίστρι.