Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Μια υπέροχη Σουβάλα τον Μάρτιο.

   Η άνοιξη ήρθε για τα καλά  στη Σουβάλα. Η ηλιόλουστη Κυριακή έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας να πραγματοποιήσει έναν μεγάλο περίπατο από το λιμάνι  της Σουβάλας μέχρι  το εκκλησάκι  του Σωτηρος στους Αγίους.
   Καθαρές παραλίες, κάτι που πρέπει  να το ομολογήσουμε και νατο υπογραμμίσουμε, αν θυμηθούμε τι έχουμε συναντήσει στις προηγούμενες εξορμήσεις μας σε άλλες παραλίες όπως στην Καβουρόπετρα και το Λεόντι. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιό όμορφα. Τόσο στο γραφικόλιμάνι της Σουβάλας όσο και στα Λουτρά που πλέον δεν υπάρχουν πολλά από τα αντικείμενα  που είχαμε συναντήσει λίγους μήνες πριν. Και η βόλτα συνεχίστηκε σε όλη την ακτογραμμή μέχρι τη "Σωτήρα" με τις αγριοβιολέτες  να ομορφαίνουν τη διαδρομή μας και τα καθάρια νερά να μας γαληνεύουν.

 Ο  προορισμός μας αποζημίωσε όλους με μια καταπληκτική θέα στα βαθιά γαλάζια νερά  και στο ψαροκάικο που τράβαγε τα δίκτυα  του. Ένας σμήνος από γλάρους το συνόδευε και η ματιά μας που δεν χόρταινε το βαθύ γαλάζιο του Σαρωνικού.
   Τι κι αν είναι Μάρτιος και οι παραθεριστές λείπουν. Η ήρεμη Σουβάλα ήδη έχει ντυθεί  τα ανοιξιάτικα  της και μας περιμένει όλους.
 Η καθαρή παραλία  στα Λουτρά.
Το όμορφο εκκλησάκι  της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.