Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Τι βιβλιοθήκη θέλουμε:

  Περί βιβλιοθήκης ο λόγος  στην ημερίδα που διοργανώθηκε από το περιοδικό "Αιγιναία" το περασμένο Σάββατο 16 Μαρτίου στην αίθουσα "Σοφία Μηλιώτη" του ΓΕΛ Αίγινας.
   Η  ημερίδα με το ειδικό θέμα κατόρθωσε να συγκεντρώσει ένα ικανοποιητικό αριθμό ακροατών που έδειξαν να ενδιαφέρονται για το μέλλον  της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας, την τύχη του Τοπικού Ιστορικού Αρχείου και το μέλλον των Καποδιστριακών κτιρίων.
   Οι πέντε βασικοί ομιλητές, Ευγενία Βασιλακάκη, Αμαλία Παππά, Ευμορφία Φλώρου, Δημήτρης Χαλκιόπουλος, ανέπτυξαν το θέμα  τους προσκομίζοντας ενδιαφέροντα στοιχεία τόσο για το παρελθόν και την ιστορία  της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας (κ.Προνόη Θεολογίδου) όσο και  για τον τρόπο και το ύφος λειτουργίας μιας σύγχρονης  βιβλιοθήκης. Δεν έλειψαν βέβαια  οι τοποθετήσεις για τη σημερινή κατάσταση και το μέλλον  του κτιρίου  του Ευνάρδειου όπου και πρόκειται να στεγαστεί στο μέλλον κι εφόσον το κτίριο συντηρηθεί, η Δημόσια Βιβλιοθήκη.
 Τα  θέματα αυτά  που δυστυχώς δεν κινητοποιούν την πλειοψηφία  των Αιγινητών παραμένουν εδώ και δεκαετίες  σε στασιμότητα. Δυστυχώς δεν έχουμε κατανοήσει πως η λειτουργία θεσμών, η συντήρηση, ανάδειξη ιστορικών κτιρίων καθώς και η λειτουργία  πολιτιστικών χώρων θα  ωφελήσει πολλαπλώς  το νησί και θα δώσει ώθηση στην  μορφή ανάπτυξης που του αρμόζει και  του αξίζει.
Οι  δύο τελευταίες φωτογραφίες  είναι  της κ.Νέλλης Πετροπούλου από το  site Saronic Magazine