Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Μια μουσική βραδιά από την "Εστουδιαντίνα"

  Το Δημοτικό Θέατρο στάθηκε μικρό για να χωρέσει  το ταλέντο αυτής της ορχήστρας. Τόσο η πλατεία που γέμισε ασφυκτικά όσο και τα πολλά μέλη της ορχήστρας που μετά βίας χώρεσαν στην σκηνή, αποδεικνύουν πως εδώ κάτι γίνεται. Και αυτό είναι ουσιαστικό και γιά αυτό σημαντικό.
   Η "Εστουδιαντίνα" που ιδρύθηκε  το 2012 μας έχει προσφέρει πολλές βραδιές καλής ελληνικής μουσικής. Εμπνευστής και δημιουργός  της ο κ. Αλέξανδρος Σπίτζινγκ ο οποίος - όπως αναγράφεται και στο σημείωμα του προγράμματος - ονειρεύτηκε στην Αίγινα μια ορχήστρα, που θα περιελάμβανε μουσικούς ανεξάρτητης ηλικίας, η οποία θα αναβίωνε τα παραδοσιακά και όχι μόνο ακούσματα.
   Μετά από μια δημιουργική πορεία επτά χρόνων η ορχήστρα έχει 40 μέλη. Έχει παρουσιάσει πολλές φορές  τη δουλειά  της στο Αιγινήτικο κοινό αλλά και σε μέρη της Ελλάδας. Με την πάροδο  των χρόνων η ορχήστρα έλαβε  τη μορφή Καλλιτεχνικού Συλλόγου  και έτσι συνεχίζει. Ανάμεσα στα μέλη της διακρίναμε όχι απλά ανθρώπους κάθε ηλικίας, από διαφορετικούς χώρους, όπως επαγγελματίες, μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων, εκπαιδευτικούς νέους και νέες. Ένα μωσαϊκό ηλικιών και ενδιαφερόντων που σπουδάζουν τη Δημοτική παραδοσιακή μοσυική το λαϊκό και έντεχνο τραγούδι.

   Η συναυλία της 20ης Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας ήταν μια πολύ καλή μουσική στιγμή. Μια ευκαιρία σε ένα πρόγραμμα  περίπου δύο ωρών για να ξεδιπλωθεί το ταλέντο και η δουλειά  όλων των μελών του Συλλόγου.
Αξίζουν πολλά και ειλικρινή συγχαρητήρια στο Αλέξανδρο Σπίτζινγκ και ξεχωριστά σε κάθε μέλος  της ορχήστρας.