Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Θλίψη στην Ύδρα για τη διάρρηξη στον Μητροπολιτικό Ναό.

 Με απέραντη θλίψη και βαθύτατο πόνο ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μητροπόλεως Ύδρας ανακοίνωσε μέσα από την προσωπική του σελίδα στο fb τη διάρρηξη  που συνέβη στο Ι.Μητροπολιτικό Ναό της Ύδρας.
Πολλά ιστορικής αξίας αντικείμενα, τάματα λατρείας, αφιερώματα αφαιρέθηκαν από την εικόνα  της "Παναγίας  του Μαλίκη" που βρίσκεται στο Ναό, καθώς και πολλές ζημιές στον εξοπλισμό του κτιρίου, όπως συναγερμό και αφαίρεση αντικειμένων από το ιερό.
Το γεγονός όπως αναμενόταν κινητοποίησε  τις αρχές  του νησιού και πήρε διαστάσεις στα κοινωνικά δίκτυα και στα δημοσιογραφικά sites.

 Οι έρευνες  που ξεκίνησαν αμέσως ελπίζουμε και ευχόμαστε να αποδώσουν σύντομα καρπούς και να βρεθούν οι θρασύτατοι ιερόσυλοι.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο Μητροπολιτικός Ναός  της Ύδρας βρίσκεται στο λιμάνι  του νησιού, σε κεντρικότατο σημείο και  στα κτίρια  του συγκροτήματος  που τον περιβάλλουν στεγάζονται οι υπηρεσίες  του Δήμου Ύδρας καθώς και πολλές άλλες δημόσιες υπηρεσίες και  το Βυζαντινό Μουσείο. Αυτό καταδεικνύει  το θράσος και την αναίδεια των κλεπτών που κτύπησαν  σε ένα τέτοιο σημείο του νησιού που υπάρχουν συστήματα ασφαλείας.