Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Πανηγύρισε η Κυψέλη την Παναγιά της.

 Η σημαιοστολισμένη πλατεία, οι φρεσκοασβεστωμένοι και καθαροί  γύρω δρόμοι υποδέχτηκαν τους πανηγυριστές της Ευαγγελίστριας της Κυψέλης.
 Λαμπρή η μέρα, μεγάλη και διπλή η εορτή της Παναγιάς και της Ελευθερίας  του Γένους. 
Η κωμόπολη της Κυψέλης για άλλη μια χρονιά ντύθηκε στα γιορτινά της για να γιορτάσει τις δύο μεγάλες εορτές, να πανηγυρίσει την μάνα Παναγία, την "κυρά  του χωριού" όπως τονίζει σε κάθε ευκαιρία ο εφημέριος του ναού π. Νεκτάριος Κουκούλης, να τιμήσει  την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
  Το Τοπικό Συμβούλιο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο σε αγαστή συνεργασία μόχθησαν ώστε όλα να είναι έτοιμα για το μεγάλο πανηγύρι.
  Κατάμεστος ο ναός και τις δύο ημέρες από πιστούς. Γεμάτη η πλατεία από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων. Την παραμονή της εορτής ο πανηγυρικός Εσπερινός ξεκίνησε στις 18.30 με τη συμμετοχή πολλών ιερέων του νησιού μας και την παρουσία του Δημάρχου Αίγινας κ. Δ. Μούρτζη, της Προέδρου της ΚΕΔΑ κ. Κ. Σαλπέα, των Δημοτικών Συμβούλων κ. Φ. Τζίτζη και Κ. Γεννίτσαρη και του πολιτευτή κ.Σ. Σπυρίδων. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο αρχιμ. π. Σάββας Ζέρβας.
   Ανήμερα της εορτής   μετά  το πέρας  της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στην οποία προεξήρχε ο αρχιμ. π.Φιλόθεος Πετράκος που στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη σημασία  της διπλής εορτής, ακολούθησε Δοξολογία, ο πανηγυρικός  της ημέρας από τον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Αίγινας και η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον της πλατείας. Έγινε η κατάθεση στεφάνων από  τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Κ. Λορέντζο, τα σχολεία, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους Συλλόγους του χωριού.
   Το Δήμο Αίγινας εκπροσώπησε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Μούρτζης.

 Ακολούθησε παρέλαση από το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης και το 2ο Γυμνάσιο Αίγινας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετά  τον εσπερινό τελέστηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της Κυψέλης με τη συμμετοχή πλήθους κόσμού.

Οι παραδοσιακοί χοροί  από τα τμήματα  του Μορφωτικού Συλλόγου Κυψέλης δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω του πένθους για το  τραγικό ατύχημα και το θάνατο δύο νέων παιδιών στην περιοχή του Μαραθώνα.





 Φωτογραφίες από τη Θεία Λειτουργία  του κ. Δ. Παπαλεονάρδου.