Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

«Κάτω από τις βόμβες» στον κινηματογράφο "Τιτίνα"

 Με μια κοινωνική λιβανέζικη ταινία  του 2007  συνεχίζει τις προβολές  του ο κινηματογράφος "Τιτίνα" στην πόλη της Αίγινας. Αυτό το τριήμερο προβάλεται η ταινία: "Κάτω από τις βόμβες"

Λίγα λόγια  για την υπόθεση της ταινίας:


       Στα τέλη του 2006 καταφθάνει στη Βηρυτό η Ζέϊνα αναζητώντας τον γιο της, όπου είχε πάει να επισκεφτεί την αδερφή της. Στον εμπόλεμο Λίβανο όπου όλοι αναζητούν τρόπο να εγκαταλείψουν τη χώρα, εκείνη ναυλώνει ένα ταξί και κατευθύνεται στην ενδοχώρα, νότια, μέσα από κατεστραμμένα σπίτια, αδιάβατους δρόμους, γκρεμισμένες γέφυρες, ανθρώπους στο έλεος της μοίρας των εχθροπραξιών, μια πονεμένη οδύσσεια. Η αγωνία της μάνας να βρει το παιδί της, χωρίς μελό και υπερβολές, μέσα από ένα ταξίδι που ανακαλύπτει και εκείνη ξανά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της.
        Σκηνές γυρισμένες σε αληθινές συνθήκες πολέμου.
        Με την κάμερα επ’ ώμου, ο φακός του Λιβανέζου σκηνοθέτη καταγράφει όλον τον παραλογισμό της καθημερινότητας του εμφύλιου διχασμού και των ξένων παρεμβάσεων, τις πολιτικές ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες του Λιβάνου, του άλλοτε «διαμαντιού της Ανατολής».
     
Ταινία διάρκειας 95’ στα αραβικά & αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους / Movie duration 95’, in Arab & English with Greek subtitles.
Τιμή εισιτηρίου / Γενική είσοδος: 5.00 ευρώ

σε σκηνοθεσία Φιλίπ Αρακτινγκί, με τους Ελάμ Αμπάς, Νάντα Φαρχάτ, Ζορζ Καμπάζ

Ημέρες & Ώρες Προβολών:
Παρασκευή & Σάββατο: 8.30 βραδινή
Κυριακή: 7.30 απογευματινή