Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Γκρεμίστηκε ένα ιστορικό κτίσμα στο λιμάνι του Πειραιά.

Αυτή την εικόνα  δεν θα την ξαναδούμε καθώς θα περνάμε το φάρο του λιμανιού. Το παλιό μακρόστενο κτίσμα, ο ταινιοδρόμος , όπως μάθαμε ότι λέγεται, κατέρευσε από  το σεισμό της προηγούμενης Παρασκευής.
 Ένα κτίσμα που ήταν απαραίτητο τις προηγούμενες δεκαετίες και χάρη στην ταινία - κορδέλα  του γινόταν η φόρτωση υλικών  στα φορτηγά πλοία, είχε παραμείνει όχι απλά ανεκμετάλευτος αλλά και εγκαταλελειμένος εδώ και δεκαετίες.
 Ωστόσο δεν έπαυε να είναι σημείο αναφοράς για το λιμάνι, για  τους ταξιδιώτες αλλά και σημείο συνάντησης και ψαρέματος για πολλούς ερασιτέχνες ψαράδες  του Πειραιά.
  Πολλά  ηλεκτρονικά site φιλοξένησαν τις φωτογραφίες  που σας παραουσιάζουν όπως η ikathimerini.gr, newsit.gr sky.gr gazzetta.gr και άλλα.
  Τη  στιγμή της κατάρευσης δεν υπήρχαν άνθρωποι στο χώρο. Επίσης σε αυτό το σημείο  δεν δένουν πλοία της ακτοπλοΐας ή  κρουαζιερόπλοια.

Άλλη μια γωνιά, ένα σημείο του παλιού Πειραιά χάθηκε, παίρνοντας μαζί του στιγμές  που όλοι έχουμε δει μέσα από ταινίες της εποχής που ο Πειραιάς ήταν το λιμάνι - σήμα για τη ζωή ολόκληρης της Ελλάδας.