Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Πασχαλινός χαιρετισμός από τον "Αχαιό"

 Αναχωρώντας σήμερα το μεσημέρι από το λιμάνι της Αίγινας  ο "Αχαιός" θέλησε να  αποχαιρετίσει για λίγο  την Αίγινα, σφυρίζοντας  πολλές φορές και κάνοντας μια περιστροφή - πιρουέτα στα νερά  του λιμανιού.
Το επόμενο δρομολόγιο  του είναι την Δευτέρα του Πάσχα  το απόγευμα.

Συνηθίζεται όταν ένα πλοίο αποχαιρετά  το λιμάνι του ή διακόπτει τα δρομολόγια του να αποχαιρετά με  αυτόν τον τρόπο, το νησί και τους ανθρώπους του. Είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στα νησιά. Ανήκει στο "εθιμοτυπικό" της ζωής στη θάλασσα. Κι εμείς  τα τελευταία χρόνια έχουμε  τη χαρά να ζούμε τέτοιες νησιώτικες στιγμές με πλοία που σφυρίζουν ή χαιρετούν τα πανηγυρίζοντα εκκλησάκια, χάρη στους άξιους καπεταναίους των πλοίων μας. Με πλοία που είναι μέσα στη ζωή μας.

Τους ευχαριστούμε για  την ομορφιά που προσδίδουν στην καθημερινότητά μας και τους ευχόμαστε να έχουν ένα όμορφο, γαλήνιο και χαρούμενο Πάσχα με τις οικογένειες  τους.

Όσο για  τον "Αχαιό", που ξέμεινε μόνος να έρχεται καθημερινά στην Αίγινα και το Αγκίστρι,  να έχει ήρεμα και καλά ταξίδια. Να γυρίσει ο καιρός και να ξαναγεμίσουν με φωνές τα σαλόνια του, ανέμελα παιδιά να παίζουν στον παιδότοπο του, ξένοιαστοι επιβάτες να απολαμβάνουν το ταξίδι  τους και να αγναντεύουν από τα μεγάλα παράθυρα και κάτασπροι γλάροι να συνοδεύουν τα ταξίδια  του.