Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Η Κυψέλη πανηγύρισε την 25η Μαρτίου.

                              

Η πλατεία μετά από δύο χρόνια γέμισε και πάλι από μαθητές και μαθήτριες την ημέρα  της 25ης Μαρτίου.

Μεγάλη η γιορτή για το χωριό της Κυψέλης. Ένα από τα μεγαλύτερα χειμωνιάτικα πανηγύρια  του νησιού. Η ιστορική εκκλησία  της παλιάς «Χαλασμένης» πανηγυρίζει και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου από όλη την Αίγινα.

Μέρες πριν το Κοινοτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Αίγινας καθάρισαν και στόλισαν τους γύρω δρόμους από την πλατεία. Ο απαραίτητος σημαιοστολισμός και η νοικοκυροσύνη προσέδωσαν τον εορταστικό χαρακτήρα στο Κυψελιώτικο πανηγύρι.

Το απόγευμα της παραμονής, Πέμπτη 24/3 τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός με τη συμμετοχή πολλών ιερέων και παρουσία του Δημάρχου κ. Ι. Ζορμπά, του αντιδημάρχου κ. Δ. Καραγιάννη και του πρώην Δημάρχου κ. Δ. Μούρτζη. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο αρχιμ. Αμφιλόχιος Γελαδάκης.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία κήρυξε το Θείο Λόγο ο παν. Αρχιμανδρίτης π. Σάββας Ζέρβας γραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Το Δήμο εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη, ενώ τον πανηγυρικό εκφώνησε ο εκπαιδευτικός κ. Γ.Μπήτρος Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αίγινας.

Ακολούθως τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον της πλατείας και κατάθεση στεφάνων. Η μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική οδό της Κυψέλης από τμήματα του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Γυμνασίου καθώς και τμήματος  του Μορφωτικού Συλλόγου Κυψέλης.

Το απόγευμα της ημέρας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας περιμετρικά στους δρόμους γύρω από την πλατεία, ενώ χορευτικό τμήμα το Μορφωτικού Συλλόγου απέδωσε παραδοσιακούς χορούς.