Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Ένα γλυκό και νοσταλγικό ξεκίνημα για το 14ο Φεστιβάλ Φιστικιού.

Με ένα λιτό δρώμενο αλλά με πολύ έμπνευση και ταλέντο ξεκίνησε το 14ο Φεστιβάλ Φιστικιού το τετραήμερο των κύριων εκδηλώσεων του.

Ο Βαγγέλης Πιτσιλός, η Αντιγόνη Χρόνη, ο Αλέξης Στενάκης και η Χριστίνα Σαμαρά παρουσίασαν ένα ημίωρο δρώμενο εμπνευσμένο από την εποχή και την ατμόσφαιρα  του ελληνικού κινηματογράφου της εποχής που γυρίστηκε η ταινία "Διακοπές στην Αίγινα". Γνωστά μελωδικά και ρυθμικά τραγούδια ερμηνεύτηκαν από τον Αλέξη και τη Χριστίνα και χορογραφήθηκαν μοναδικά από τον Βαγγέλη Πιτσιλό ο οποίος μαζί με την Αντιγόνη Χρόνη παρουσίασαν ένα μικρό ρεσιτάλ χορού.
Με ευαισθησία ο Αλέξης Στενάκης απέδωσε τις αθάνατες μελωδίες και με μουσική ευλάβεια και πειθαρχία αλλά και σεμνότητα η Χριστίνα Σαμαρά ερμήνευσε τα τραγούδια που έχουν ακουστεί από αθάνατες φωνές.
Πραγματικά ένα γλυκό και νοσταλγικό ξεκίνημα για το 14ο Φεστιβάλ Φιστικιού που οι οργανωτές του επέλεξαν να στηριχθούν στις ντόπιες καλλιτεχνικές δυνάμεις. 

Κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στον Αλέξη και το Βαγγέλη που έκαναν τα πρώτα τους καλλιτεχνικά βήματα εδώ στο νησί στις εκδηλώσεις των σχολείων, της Εκκλησίας και πολλών Συλλόγων, σπούδασαν την τέχνη τους, προχώρησαν, ωρίμασαν και σήμερα τους καμαρώνουμε να παίζουν στα αθηναϊκά θέατρα και στις αίθουσες.

Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτούς!!!