Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά.

                                       

  Με το μυαλό στις διακοπές  του καλοκαιριού που ακόμα είναι εδώ και εξακολουθεί να μας γοητεύει  παρά τις καιρικές ατασθαλίες  του Σεπτέμβρη, ξεκινούν σήμερα τα σχολεία. 
Το πρώτο κουδούνι θα ακουστεί σε όλα τα σχολεία της χώρας. 
Συγχρόνως θα είναι και το πρώτο κουδούνι της ζωής τους για πολλά πρωτάκια. Μια σημαδιακή μέρα η σημερινή που σημαίνει το τέλος και την αρχή. Το τέλος για τις διακοπές και την αρχή μιας νέας σχολικής χρονιάς. ΄Ετσι ήταν πάντα. 
Βέβαια παλιά οι προετοιμασίες στο σπίτι γι' αυτή την ημέρα ήταν μεγάλες. Έπρεπε να πλυθεί και να σιδερωθεί η μπλε ποδιά και στην ανάγκη να μεταποιηθεί. Να γίνει το απαραίτητο κούρεμα στα αγόρια. Να αγοραστούν τα τετράδια, τα μολύβια, οι τσάντες, οι γομολάστιχες τα αριθμητήρια. Τώρα όλα αυτά είναι λαογραφικό υλικό.... ίσως.

  Η παιδεία το ύψιστο αγαθό για κάθε πολιτισμένη κοινωνία ας φροντίσουμε να την κρατήσουμε στη θέση που της αρμόζει.
 Έξω και μακρυά από πολιτικά παιχνίδια και κορώνες.
Μακρυά από τη μιζέρια και τη γκρίνια. Ασφαλώς και θα είναι μια διαφορετική χρονιά,  με τις δικές της δυσκολίες και τα απρόοπτα, αλλά και πότε δεν υπήρχαν προβλήματα στην παιδεία;
  Ας τα αφήσουμε λοιπόν για λίγο στην άκρη κι ας δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό γιατί πραγματικά αξίζει .... το ταξίδι της μάθησης.

Καλή χρονιά...........