Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Μια συναυλία με ανεβασμένα τα ... μπάσα.

Δημήτρης Μπάσης - Καλλιόπη -  "Εκείνος και εκείνος". Το καλλιτεχνικό σχήμα που χθες Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου συγκέντρωσε πάνω από 1.000 άτομα στο λιμάνι της Αίγινας για την κεντρική συναυλία του 14ου Φεστιβάλ Φιστικιού.

Πραγματικά ήταν όλοι εκεί. Μικροί μεγάλοι, επισκέπτες του Φεστιβάλ, ντόπιοι, νέοι και νέες που τραγούδησαν, χόρεψαν και απόλαυσαν τα λαϊκά  τραγούδια που ερμήνευσε ο Δημήτρης Μπάσης με την κρυστάλλινη φωνή του, σμιλεμένη από τις νότες  της βυζαντινής μουσικής και τους ήχους του Δημοτικού τραγουδιού.

Ιδιαίτερη στιγμή και κορυφαία η ερμηνεία  των τραγουδιών του Δημήτρη Μητροπάνου και Στέλιου Καζαντζίδη που τραγούδησε ο Δ.Μπάσης.

Ο κόσμος παρακολούθησε τη συναυλία από κάθε σημείο  του λιμανιού, μέσα σε καΐκια ή σκάφη αναψυχής, ακόμα και από την προβλήτα των ιπτάμενων δελφινιών ή από τον αντικρινό ΝΟΑ.
 
Τη συναυλία προλόγισε η πρόεδρος του Φ.Φ. κ. Μαριλένα Γιαννούλη και ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, οι οποίοι στο τέλος ανέβηκαν στη σκηνή και πρόσφεραν ανθοδέσμες  στους καλλιτέχνες.