Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

"Ξύπνησαν" οι χείμαρροι και τα μικρά ποτάμια της Αίγινας.

Στο  γεφύρι του Κοντού. Φωτογραφίες της κ. Αθηνάς Γελαδάκη.
Δεν πλημμύρισαν μόνο οι δρόμοι, προαύλια σχολείων  και ισόγειες κατοικίες στην Αίγινα αλλά και τα κοινωνικά δίκτυα από φωτογραφίες και βίντεο όπου καταγράφονται πρωτοφανείς εικόνες μεγάλου όγκου νερού ιδιαίτερα στη βόρεια και κεντρική Αίγινα.

Εικόνες που δείχνουν τον εφησυχασμό μας μπροστά στον επερχόμενο χειμώνα, την αδιαφορία εν πολλοίς να κάνουμε έγκαιρα όσα απαιτούνται μα κυρίως την ανθρώπινη αδυναμία μπροστά στη δύναμη της φύσης. Μιας φύσης που απαντά, ξεσπά και αντιδρά στην ανθρώπινη βαναυσότητα, υπερεκμετάλλευση  και βιασμό του περιβάλλοντος.

Παλαιοί χείμαρροι, ρέματα και ποταμάκια "ξύπνησαν" και έτρεξαν μεγάλο όγκο νερού που στο πέρασμα του μετέφερε πέτρες, κλωνάρια, χώμα.
Πολλοί οι δρόμοι που μετατράπηκαν σε χείμαρρους και ποτάμια.
Για άλλη μια φορά η .... λεωφόρος Κυψέλης (!) έδειξε πόσο επικίνδυνος δρόμος μπορεί να γίνει όταν τα νερά  της βροχής από το σημείο  της επιχείρησης  του κ. Μαρίνη με τα τζάμια, κατεβάζει νερό που καταλήγει μπροστά στο parking  του super market Κρητικός, δημιουργώντας μια τεράστια και αδιαπέραστη λίμνη για πεζούς και οχήματα.

Φωτογραφίες της κ. Μαριάννας Χόρτη από τη Χλόη.