Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Δημοτική Πινακοθήκη Αίγινας. Στιγμές από τα εγκαίνια.

"Ένα νησί με τόσους πολλούς ζωγράφους είναι δυνατόν να μην έχει  Δημοτική Πινακοθήκη;" Έλεγε σε κάθε ευκαιρία ο εικαστικός κ. Νεκτάριος Κοντοβράκης, ακόμα κι όταν ήταν μέλος της Κ.Ε.Δ.Α.

Η ιδέα  του την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου πήρες σάρκα και οστά με τα εγκαίνια  της Δημοτικής Πινακοθήκης στο παλαιό κτίριο του ΟΤΕ που γι' αυτό το λόγο ενοικιάστηκε από την ΚΕΔΑ και το Δήμο Αίγινας.

Η Δημοτική Πινακοθήκη που εγκαινιάστηκε με τον δέοντα επίσημο τρόπο συγκέντρωσε στην τελετή των εγκαινίων πολλούς φιλότεχνους  και εικαστικούς της Αίγινας που με την παρουσία τους επιβράβευσαν την προσπάθεια που έγινε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ κ. Νίκο Πτερούδη και  υπογράμμισαν τη σημασία για το νησί των μεγάλων ζωγράφων και γλυπτών της ύπαρξης και λειτουργίας μιας Πινακοθήκης.

Στην πρώτη έκθεση  που φέρει  τον τίτλο: "Λόγω φωτός - Το ίχνος της Αίγινας" φιλοξενούνται έργα μεγάλων ζωγράφων που έζησαν και δημιούργησαν στην Αίγινα, αλλά  και το γλυπτό "Η γοργόνα" του εικαστικού Κώστα Ανδρέου που έχει δωρίσει στο Δήμο Αίγινας. Φιλοξενούνται έργα των Σ. Βασιλείου, Μ. Πωπ, Ν.Νικολάου, Γ. Μόραλη, κ.αλ.

Η έκθεση σε επιμέλεια κ. Ίριδος Κρητικού θα είναι ανοικτή για  το κοινό μέχρι το τέλος Οκτωβρίου σε ώρες και μέρες που σύντομα θα ανακοινωθούν.