Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Ο Μάριος Φραγκούλης σήκωσε την αυλαία του 10ου Φεστιβάλ Μουσικής Αίγινας




    Κλείνει τα δέκα του χρόνια και το γιορτάζει. Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας επέστρεψε στην παραλία της Αύρας  σηκώνοντας αυλαία χθες Σάββατο 1 Αυγούστου  με τον Μάριο Φραγκούλη σε μία συναυλία με τίτλο «Αθήνα – Μπουένος Άιρες». Μια βραδιά που κινήθηκε στους ρυθμούς του τάνγκο, με συνταξιδιώτες το quinteto TANGartO, το μουσικό σύνολο που αποδίδει με γνήσιο αίσθημα τα Αργεντίνικα Tangos.
  Το quinteto TANGartO  αποτελούν οι μουσικοί: Λευτέρης Γρίβας (μπαντονεόν), Γιώργος Παναγιωτόπουλος (βιολί), Αριστείδης Χατζησταύρου (κιθάρα), Απόστολος Παπαπέτρος (κοντραμπάσο), Θωμάς Κοντογεώργης (πιάνο και ενορχηστρώσεις).
   Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς καθώς και τις μεταφράσεις, τις αποδώσεις τραγουδιών στα Ισπανικά και Ελληνικά, τα κείμενα της παράστασης, επιμελείται η Αγαθή Δημητρούκα.
  Ο κόσμος πλημμύρισε την παραλία της Αύρας καθώς ο ήλιος έγειρε κουρασμένος από ατελείωτες μέρες καύσωνα, πίσω από τις αντικρινές πλαγιές της Πελοποννήσου. Ένας κόσμος που αποζητούσε όχι μόνο τη δροσιά  και τη γλύκα  του δειλινού αλλά κυρίως την μουσική τέρψη και ευωχία. Και φυσικά αποζημιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο.
   Με  τα φώτα  του Αγκιστρίου να αγρυπνούν μαζί μας ταξιδέψαμε στη χαμένη νοσταλγία  της μουσικής  του Τανγκό. Καίριος και εξαιρετικά κατατοπιστικός ο Μάριος Φραγκούλης  αναφέρθηκε με ωραία ελληνικά στην ιστορία αυτής της μουσικής, στην εξέλιξη και στην ανανέωσή της. Δεν αρκέστηκε μόνο στην ερμηνεία  των κομματιών του αλλά  ψυχαγώγησε ολοκληρωμένα το κοινό του. Δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί για  την τρέχουσα οικονομική και κοινωνική κατάσταση  που βιώνουμε όπως κάθε πνευματικός άνθρωπος οφείλει να κάνει. Η βραδιά έκλεισε, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από  ελληνικά γνωστά τραγούδια, σε ρυθμούς τανγκό και ευχαριστίες προς  το κοινό  και την εμπνεύστρια του Φεστιβάλ Ντόρα Μπακοπούλου.
   Τη συναυλία προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου των Φίλων του Φεστιβάλ κ. Γ. Καλόφωνος και ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δ. Μούρτζης.