Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Έλαμψε η "καθαρίστρια του Life style" στο 5ο Φεστιβάλ Θεάτρου.

    Έλαμψε μέσα από το σπαρταριστό κείμενο του Αντώνη Τσιπιανίτη η "καθαρίστρια του Life style"  στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας χθες Κυριακή 2 Αυγούστου. Πολλοί οι θεατές, οι φίλοι και οι γνωστοί οι οποίοι με παρατεταμένα χειροκροτήματα ανάγκασαν την ηθοποιό Φανή Παλιούρα να βγει τρεις φορές στη σκηνή και να υποκλιθεί.
    Το έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη περιγράφει τη ζωή της Πελαγίας η οποία ζει  όλη αυτήν την υστερία  του Life style καθαρίζοντας τα γραφεία  των  δημοσιογράφων ανάλογων περιοδικών. Και καθώς βλέπει τη ζωή να κυλά δίπλα  της και να φεύγει με τη φίλη της αποφασίζουν να ζήσουν το όνειρό τους. Να πάρουν διακοποδάνειο και να πάνε στη Μύκονο, αναζητώντας τη μεγάλη ζωή και την εμπειρία μιας  σχέσης.
    Το κείμενο αναδεικνύει μοναδικά τα όσα έζησε η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια. Την παράνοια της καλοπέρασης και των επαναλαμβανόμενων δανείων, το όνειρο της μεγάλης ζωής.
    “Η Καθαρίστρια του LifeStyle”- ένα έργο γι αυτό που, άμεσα ή έμμεσα, όλοι ζήσαμε: το lifestyle στην δόξα και την πτώση του και το ‘ταξίδι’ που κάναμε κυνηγώντας μια χίμαιρα που μας υποσχόταν πολλά.

  Ανάμεσα στο κοινό ο κ. Γιώργος Καπουτζίδης με το σκηνοθέτη κ.Σταμάτη Πατρώνη. Τόσο η Φανή Παλιούρα όσο και η Δέσποινα Γιαννούλη συνεργάστηκαν αυτή τη σεζόν μαζί του στο σήριαλ "Εθνική Ελλάδος"
   Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους οι: κ. Ντόρα Μπακοπούλου καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Μουσικής Αίγινας, ο κ. Γιώργος Καλόφωνος πρόεδρος του Φεστιβάλ Φιστικιού, κ Κ. Σαλπέα αντιπρόεδρος  της ΚΕΔΑ  του Δήμου Αίγινας

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κειμένο: Αντώνης Τσιπιανίτης
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης
Βοηθός σκηνοθέτης: Δέσποινα Γιαννούλη
Σκηνικά/ Επιμέλεια κοστουμιών: DFdesign
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Σταγκίκας