Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Τον Αύγουστο η Αίγινα................

   Τον Αύγουστο η Αίγινα φοράει τα γιορτινά της.
  Με την αφίσα  του Σπύρου Βασιλείου και την ακρογιαλιά του Πικιώνη υποδεχόμαστε τον Αύγουστο και ευχόμαστε να είναι αυτό που πραγματικά λέει ο σοφός λαός:
    "Αύγουστε  καλέ μου μήνα να 'σουν δυό φορές  το χρόνο"

   Αύγουστος  στην Αίγινα σημαίνει διακοπές. Ξεγνοιασιά, καλή διάθεση, όμορφη παρέα, θερινό σινεμά, δροσερά καφέ στην παραλία, ταβέρνα δίπλα στο κύμα  και ξεκούραση
  Αύγουστος στην Αίγινα σημαίνει πολιτισμός. Εκθέσεις σε πολλά σημεία και αίθουσες του νησιού, συναυλίες Live  σε κλαμπ. Εκδηλώσεις κάθε είδους
  Αύγουστος σημαίνει φεστιβάλ. Κι ενώ ακόμα οι παραστάσεις του 5ου Φεστιβάλ Θεάτρου συνεχίζονται στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, απόψε ανοίγει αυλαία  το 10  Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής, με τη συναυλία  του Μάριου Φραγκούλη στην παραλία της Αύρας.
  Αύγουστος σημαίνει Εκθέσεις στο Λαογραφικό Μουσείο και στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης, 
   Αύγουστος σημαίνει βραδινή απόδραση στην Επίδαυρο για θέατρο. Κολύμπι στη Μονή. Πανσέληνος στην Αφαία. Μα κυρίως φρέσκα και δροσερά σταφύλια, ολόγλυκα σύκα και κατακόκκινα φιστίκια.
   Αύγουστος στην Αίγινα σημαίνει πανηγύρι. Στη Σωτήρα στους Αγίους και στη Βαγία, της Παναγιάς στη Χρυσολεόντισσα, στη Μητρόπολη, στην Πέρδικα, στη Φανερωμένη.
   Αύγουστος στην Αίγινα και όλη η οικογένεια στο πατρικό στη βεράντα γύρω από μια πιατέλα με κρύο καρπούζι. Ουζάκι και χταποδάκι στα κάρβουνα.
   Διότι ο Αύγουστος στην Αίγινα είναι γιορτή
  Απολαύστε τον όπως η Σμαράγδα Καρύδη στην αγαπημένη της παραλία στα Βροχεία.