Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Γοήτευσε το κοινό η "πόρνη" της Κατερίνας Διδασκάλου στο 5ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας

 Μία από τις καλύτερες ερμηνείες  του Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας  ήταν  η "Ερατώ" της Κατερίνας Διδασκάλου από το έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη: "η πόρνη από πάνω". Η παράσταση κέντρισε το ενδιαφέρον  των θεατρόφιλων της Αίγινας που έσπευσαν να προμηθευτούν εισιτήρια  πολύ πριν την καθορισμένη ημερομηνία της παράστασης.
   Το κοινό που άρχισε να συγκεντρώνεται από τις 20.00  το βράδυ κατέκλυσε  την  αυλή του Λαογραφικού Μουσείου δημιουργώντας  το αδιαχώρητο κατά τη διάρκεια της παράστασης.
    Με μία ερμηνεία λιτή και γήινη από τις πρώτες εικόνες του έργου, η κ. Διδασκάλου πήρε το κοινό μαζί της και το ταξίδεψε στην Πρέβεζα αλλά και  στο στενάχωρο διαμερισματάκι της Αθήνας απ' όπου παρακολουθούσε την "κίνηση" στο επάνω διαμέρισμα  της πολυκατοικίας. Μια αφήγηση ζωής που ξεκινά με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο του άντρα της  του Λευτεράκη, αστυνομικού από εκείνους τους άλλους τους διεφθαρμένους. Το έργο με πολλές σιωπές, παύσεις, αλλά και δυνατές δραματικές στιγμές, χιούμορ και πίκρα έδωσε ανάγλυφα την εικόνα μιας Ελλάδας  που όλοι γνωρίζουμε. Το κείμενο  του Α. Τσιπιανίτη με ήρωες γνώριμους και αναγνωρίσιμους  καθήλωσε το κοινό με την αμεσότητά  και την ειλικρίνειά του. Η λαχτάρα για τη ζωή είναι αυτή που νικά στο τέλος και οδηγεί την ηρωίδα στη λύτρωση.
   Πραγματικά "η πόρνη από πάνω" ήταν μια παράσταση που συζητήθηκε και δύσκολα θα την ξεχάσουν όσοι την είδαν  στην Αίγινα.