Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Απόνησος, απλά ένας παράδεισος δίπλα μας.

   Όταν τα σμαραγδένια νερά συναντούν το εκτυφλωτικό πράσινο  των πεύκων,  τότε βρίσκεσαι λίγα χιλιόμετρα από την Αίγινα, στο Αγκίστρι και ιδιαίτερα στην Απόνησο στη νότια πλευρά του νησιού.
   Ένας  τόπος που μαρτυρεί τον απόλυτο σεβασμό  του ανθρώπου προς τη φύση. Καθάρια βαθιά νερά, μια συστάδα από μικρά και μεγαλύτερα νησιά, η γη της Επιδαύρου στο βάθος, δίπλα το ηφαίστειο των Μεθάνων. Η διαδρομή από το Μεγαλοχώρι ως τα Λιμενάρια  τον μικρό παραδοσιακό οικισμό με την εκκλησία  της Αγίας Κυριακής να δεσπόζει σε αυτόν, και  την Απόνησο είναι μια από τις σπάνιες φορές  όπου το βλέμμα βυθίζεται στο πράσινο  του πεύκου. Πυκνή βλάστηση, ένας δρόμος φρέσκος χωρίς  ούτε μια λακκούβα να ενοχλεί την οδήγηση και παντού καθαριότητα.
   Ο επισκέπτης ξαφνιάζεται όταν μετά τα Λιμενάρια μία μικρή λίμνη αποκαλύπτεται στα μάτια  του, ένας μικρός υγροβιότοπος πριν την Απόνησο.
   Το τέλος  της διαδρομής η παραλία με το νησάκι που συνδέεται με μια μικρή γεφυρούλα με τη ξηρά (Αγκίστρι). Απέναντι η Δωρούσα με  το ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία  στην κορυφή του.
   Μια ιδανική απόδραση, μια γεμάτη ημερήσια εκδρομή.