Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

¨Η πόρνη από πάνω" στο 6ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας

   Ολοκληρώνονται σήμερα Σάββατο 13 Αυγούστου οι παραστάσεις  του 6ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας με το μονόλογο του Αντώνη Τσιπιανίτη: "Η πόρνη από πάνω" με  ερμηνεία από την κ. Κατερίνα Διδασκάλου. Στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας και ώρα 21.15.

  Η παράσταση έχει ανέβει άλλες δύο χρονιές στην Αίγινα με μεγάλη επιτυχία και επαναλαμβάνεται και φέτος. Η κ. Κατερίνα Διδασκάλου σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ ερμηνείας και σε έναν  αγαπημένο ρόλο που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη σκηνή του Θεάτρου Βρετάνια στην Αθήνα αλλά και όπου παίχτηκε σε πόλεις  της Ελλάδας και του εξωτερικο έχοντας αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από κοινό και κριτικούς

  Λίγα λόγια για την υπόθεση:
 
   Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε..... ‘’ Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. ‘Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας που μας ταξιδεύει για 70 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη.

Φωτισμοί : Ελένη Αναγνωστοπούλου
Καλλιτεχνική επιμέλεια : Μηνάς Μινατσής
Κοστούμια : Δημήτρης Ανδριανός
Μουσική επιμέλεια: Μιχάλης Ρουμπής, Ιωάννης-Ιόλαος Μανιάτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Ρουμπής Χειρισμός κονσόλας : Σεμίνα Παπαλεξοπούλου Επιμέλεια σκηνικού : Ματθαίος Δαμίγος


Οι φωτογραφίες της κ. Ειρήνης Κουνάδη είναι από την περσινή παράσταση στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.