Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Πλοία που συγκινούν και ταξιδεύουν.






  Δεύτερη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης φωτογραφίας των παλαιών πλοίων του Αργοσαρωνικού και η προσέλευση των επισκεπτών μεγάλη και συναισθηματικά φορτισμένη.  
   Χθες Σάββατο 20 Αυγούστου ημέρα των εγκαινίων πολλοί Αιγινήτες και παραθεριστές επισκέφθηκαν την έκθεση και όλοι είχαν μια προσωπική ιστορία να καταθέσουν από τα ταξίδια  τους με εκείνα  τα πλοία  που έγραψαν τη δική τους μοναδική θαλασσινή ιστορία.
   Επισκέπτες  κάθε ηλικίας, ντόπιοι αλλά και παραθεριστές μεγάλοι και μικροί  αναγνωρίζουν τα πλοία που τους ταξίδεψαν και στο αντίκρισμά τους ξυπνούν μνήμες, στιγμές, εικόνες μιας άλλης ζωής, πιο ανθρώπινης, πιο απλής, πιο αληθινής.
  Από τα καΐκια ως τα πρώτα φέρυ μποτ, από το «Πτερωτή» ως το «Καμέλια» και το «Αιγινάκι», από το «Αφαία», μέχρι το «Φαίδρα» και τη «Νεφέλη». Όλα είναι εκεί , πάνω στους τοίχους του Πνευματικού Κέντρου περήφανα, αγέρωχα, γεμάτα ζωή και κίνηση, άσπρα, κόκκινα, μπλε...  να μας προσκαλούν σε ταξίδια νοσταλγικά....

  Είναι τα πλοία που ποτέ δεν θα σφυρίξουν πιά  και ούτε θα αναχωρήσουν ποτέ για Αίγινα, Μέθανα Πόρο.
  Η έκθεση λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης κάθε Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα  μέχρι  5 Σεπτεμβρίου και ώρες 19.00 μέχρι 21.30