Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Λεωνίδας Καβάκος και Enrico Pace για μια συναυλία στην Ύδρα

               Στοιχεία και φωτογραφίες από τα site: " Ηφωνή της Ύδρας"  και "Ύδρας πολιτεία"


   Με απόλυτη επιτυχία στο κατάμεστο από κόσμο προαύλιο του Ι. Καθεδρικού Ναού της Ύδρας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Αυγούστου η 7η Φιλανθρωπική Εκδήλωση Κλασικής Μουσικής, με τον κορυφαίο Έλληνα βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο και τον Ιταλό Enrico Pace στο πιάνο.
    Η εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο των «Θεομητορικών 2016», και ήταν όπως κάθε χρόνο αφιερωμένη στη μνήμη του Κωστή Σοφιανού, άρχισε ακριβώς στην ώρα της στις (21:00), και το ακροατήριο με απόλυτη ηρεμία είχε τη χαρά και την τιμή να παρακολουθήσει μοναδικές στιγμές μελωδίας και δεξιοτεχνίας από τους δυο εξαίρετους μουσικούς.
   Στη φιλανθρωπική εκδήλωση της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ του Κουλούρειου Νοσοκομείου, ήταν παρόντες οι: Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. Εφραίμ, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Ακίνδυνος Δαρδανός, οι βουλευτές του Κοινοβουλίου Άδωνης Γεωργιάδης, Κώστας Κατσαφάδος και Ιωάννης Κεφαλογιάννης, η Αντιπρόεδρος της Ν.Δ, Άννα Ασημακοπούλου, ο τέως Βασιλιάς της Ελλάδας, Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής των Επιμελητηρίων της Ελλλάδας και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κων/νος Μίχαλος, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μπελεγρής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αριστοτέλης Καλύβας, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Λιμενάρχης Γεώργιος Μανδαλάκης, ο τέως Δήμαρχος Άγγελος Κοτρώνης, ο πρώην Δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ Ντίνα Αδαμοπούλου, ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Παναγιώτης Μανίκης, η Βάσω Παπανδρέου και πολλοί φίλοι της κλασικής μουσικής.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Εφραίμ κατά την ομιλία του καλωσόρισε εγκάρδια τους δυο καλλιτέχνες, επαινώντας τους και στη συνέχεια τους απένειμε αναμνηστικό.
Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν όταν ο Νίκος Σοφιανός, γιος του Κωστή και της Τζένης Σοφιανού, έπαιξε βιολοντσέλο εκτός προγράμματος, μαζί με τον Λεωνίδα Καβάκο και τον Enrico Pace και σαν σύνολο ενθουσίασαν το κοινό.
Ο πρώην Βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος   στην Ύδρα

   Τα βλέμματα ωστόσο όλων μαγνήτισε η παρουσία του πρώην Βασιλέα   Κωνσταντίνος  ο οποίος επισκέφτηκε την Ύδρα  το βράδυ του Σαββάτου 20 Αυγούστου 2016,  για να παρακολουθήσει την 7η φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση κλασσικής μουσικής  
  Τα έσοδα της εκδήλωσης διατίθενται πάντα υπέρ του Κουλούρειου Νοσοκομείου της Ύδρας το οποίο λειτουργεί υπό την προεδρία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, κ.κ. Εφραίμ,  την διεύθυνση του ιατρού και διευθυντή κ. Παναγιώτη Μανίκη και του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Φωτογραφία: Κατερίνα Μωραΐτου