Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

η "Αιγιναία" το νέο τεύχος και πως τα παιδιά βλέπουν την Αίγινα.

  Το στοίχημα για το νέο τεύχος της Αιγιναίας  που ήδη κυκλοφορεί  στα βιβλιοπωλεία, στο Κέντρο Τύπου και σε επιλεγμένα σημεία  του νησιού, ήταν να εντάξει στις σελίδες του τις εικόνες των παιδιών  για το νησί τους. Αυτά  που τους αρέσουν, αυτά  που τους στενοχωρούν, αυτά που θέλουν να αλλάξουν. Έτσι ξεκίνησε μια περιπέτεια που στόχο είχε να συγκεντρωθεί υλικό μέσ ααπό το οποίο τα παιδιά να εκφράσουν τη δικής  τους άποψη για τον τόπο με κείμενα, φωτογραφίες, συνεντεύξεις, ζωγραφιές.Και τελικά το θαύμα έγινε...
   Ο αναγνώστης από το εξώφυλλο μπορεί να ξαφνιαστεί μόλις αντικρύσει παιδικές ζωγραφιές. Από  τις πρώτες όμως σελίδες του περιοδικού θα καταλάβει το λόγο. Το αφιέρωμα με τον τίτλο "Αίγινα ο δικός μου τόπος" περιλαμβάνει  τη συμμετοχή από το 1ο Νηπιαγωγείο Αίγινας, το 1ο και 2ο Δημοτικό Αίγινας, το Δημοτικό Σχολείο Πέρδικας, το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Αίγινας, το Γυμνάσιο Μεσαγρού. Σε αυτό το αφιέρωμα των 80 σελίδων περιλαμβάνονται επίσης κείμενα των Προνόη Θεολογίδου, Ελένης Σταμπόγλη, Μαίρης Κουκούλη, Δημήτρη Βλάικου, Κωσταντίνας Χατζίνα, Γιώργου Μπόγρη.
   Το 2ο αφιέρωμα του περιοδικού ονομάζεται "Μορφές" και εδώ την τιμητική του έχει ο Γιάννης Μόραλης με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του. Κείμενα υπογράφουν οι Μαίρη Γαλάνη - Κρητικού, η Ίρις Κρητικού, ο Γεώργιος Καλόφωνος,ο Παύλος Σάμιος, η Κατερίνα Γιάννακα, η Σόφη Παυλάκη, η Άννα Ρόδη, η Ευαγγελία Χαλδαιάκη, ο Δημήτρης Ζυμάρης.
   Ακολουθεί ένα μικρό ιστορικό αφιέρωμα με κείμενα  της Ελίνας Σταματάτου και του Δημήτρη Γκάλων και οι τελευταίες σελίδες  του περιοδικού αφιερώνονται στη μνήμη των Δημήτρη Ποταμιάνου και Νίκου Ρώκ - Μελά  με κείμενα των Δημήτρη Νικολόπουλου και Μάιρης Γαλάνη- Κρητικού αντίστοιχα.