Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Εκείνα ταξιδεύουν... κι εμείς θυμόμαστε....

 Εκείνα ταξιδεύουν... κι εμείς  θυμόμαστε.... Εκείνα ταξιδεύουν σε ιλουστρασιόν χαρτί ή σε χαρτόνια κι εμείς απομένουμε να τα κοιτάμε και να νοσταλγούμε  τα ταξίδια μας μαζί τους. Εκείνα συνεχίζουν να ταξιδεύουν και να αυλακώνουν τη μνήμη αφήνοντας πίσω τους  γλυκόπικρα απόνερα νοσταλγίας.
    Δεύτερο Σαββατοκύριακο λειτουργίας  της έκθεσης "Αυτά που μας  ταξίδεψαν" στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης  με αμείωτη προσέλευση επισκεπτών  που θυμούνται και διηγούνται  παλιές ιστορίες από τα μικρά ταξίδια  του Αργασαρωνικού. Πλοία που σημάδεψαν τη ζωή των επιβατών τους, που επηρέασαν τη ζωή τους και  τους έφεραν κοντά  σε πρόσωπα αγαπημένα.
   Την έκθεση έχουν επισκεφθεί μέχρι στιγμής εκατοντάδες επισκεπτών. Ανάμεσά  τους ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αίγινας κ. Γ. Σκαλτσιώτης, ο πρώην Δήμαρχος Αίγινας κ. Σ. Σακιώτης, ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Κυψέλης κ. Γ. Μουτσάτσος, πολλοί εκπαιδευτικοί και παραθεριστές.
   Αξιοσημείωτη η παρουσία πολλών μεών των πληρωμάτων εκείνων των πλοίων αλλά και η επίσκεψη του ναυπηγού κ. Περδικάρη από τα χέρια  του οποίου σχεδιάστηκε η κατασκευή των πλοίων "Γεώργιος 1" (Απόλλων Ελλάς) - "Γεώργιος 2"(Άρτεμις) - "Φαίδρα" και οι μετασκευές  των "Νεφέλη" - "Φοίβου" και "Ευτυχίας".

   Η έκθεση παραμένει ανοιχτή κάθε Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή και Δευτέρα 19.00 έως 21.30 μέχρι 5 Σεπτεμβρίου.