Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Δύο βραδιές γεμάτες αγάπη.

 Δεν θέλει πολλά ο άνθρωπος για να ζεσταθεί η ψυχή του. Δύο λόγια, ένα χάδι, ένα γεμάτο βλέμμα, ένα χαμόγελο. Με άλλα  λόγια  να υπάρξει επαφή.Ανθρώπινη επαφή με νοιάξιμο, φροντίδα και αγάπη.
   Και ήταν αυτές οι δύο βραδιές στο 2ο Γυμνάσιο στην Κυψέλη ζεστές μέσα στο καταχείμωνο του Φλεβάρη. Γιατί είχαν ως  κίνητρο  την προσφορά και όχημα μια Θεατρική παράσταση, ένα έργο που διαπραγματεύεται  την επαφή που μπορεί να επιχειρείται μέσα από πολλά κανάλια και δρόμους αλλά που δύσκολα επιτυγχάνεται.
   Το "Noise" η  παράσταση των Δέσποινα Γιαννούλη και Βαγγέλη Πιτσιλού  που παρουσιάστηκε  για δύο βραδιές Παρασκευή και Σάββατο (16 και 17/2)  κατόρθωσε, αν και είχε παρουσιασθεί στα δύο προηγούμενα  Φεστιβάλ Θεάτρου της Αίγινας, να συγκεντρώσει πάνω από 200  θεατές που γέμισαν και τις δύο βραδιές την αίθουσα.
  Η είσπραξη από την οικειοθελή προσφορά  σε κουτί αντί εισιτηρίου προσφέρθηκε σε δύο παιδιά, δύο συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται στο κρεββάτι του πόνου.
 Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους  τους συντελεστές και σε όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθούν αυτές οι δύο παραστάσεις με ιερό σκοπό. Στους δύο ηθοποιούς που έγραψαν το κείμενο και σκηνοθέτησαν την παράσταση, Δέσποινα Γιαννούλη και Βαγγέλη Πιτσιλό. Στην Βασιλική Ταντάουι για τη συμμετοχή της στα κείμενα  της παράστασης και το φωτισμό. Στο Θωμά Γιαννάκη για τα βίντεο της παράστασης, στον Δημήτρη Βλάικο για τη φωτογραφία, στον  Νίκο Κωστάκο για την ευγενική παραχώρηση προβολέων, στη Δήμητρα Βατικιώτη, Λ. Μαργαρώνη και Αργύρη Γρυπαίο για τη βοήθειά τους καθώς και στην εταιρεία ΚΡΗΤΙΚΟΣ για την ανάρτηση του διαφημιστικού μπάνερ, στο Aeginaportal και στο Aegina light  για τη δημοσίευση.