Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

"Κάππος έτσι" μια ιστορία γεύσης 10 χρόνων.

 Τα  δέκα  χρόνια λειτουργίας  του γιορτάζει το εστιατόριο "Κάππος έτσι" στην πόλη της Αίγινας. Μια πορεία γεύσης που ξεκίνησε από  την πλατεία  της Κυψέλης το 2009 και  συνεχίζεται μέχρι σήμερα στο γνωστό στέκι της οδού Π. Ηρειώτη στην πόλη της  Αίγινας.

   Με μια έκθεση φωτογραφίας για  τα δέκα  χρόνια λειτουργίας εγκαινιάζει ο σεφ Δημήτρης Κάππος  μια σειρά  εκδηλώσεων  που θα κορυφωθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο.
    Η έκθεση  βρίσκεται στο πέτρινο κτίριο που συνδέει τις δύο αυλές  του μαγαζιού και  άνοιξε χθες Κυριακή 12 Αυγούστου. Στην έκθεση αυτή μπορεί κάποιος να  δει την πορεία όχι μόνο  του εστιατορίου αλλά και τις δραστηριότητες που έχουν λάβει χώρα σε αυτό. Σεμινάρια μαγειρικής με αγαπημένα πρόσωπα, σεφ και συνεργάτες  του κ. Δ. Κάππου, συμμετοχές σε εκθέσεις εκτός Αιγίνης, σε event  στην Εσθονία, στα Φεστιβάλ Φιστικιού κ. αλ. Παράλληλα παρουσιάζονται όλα  τα πρόσωπα, οι συνεργάτες  του Δημήτρη Κάπππου που όλα αυτά τα χρόνια μαζί του έχτισαν με επιμονή, πείσμα και συνέπεια  την ιστορία και την καλή φήμη του εστιατορίου.

  
   Η ιστορία  ξεκινά από το Μάιο του 2009 με αυτές  τις δύο χειροποίητες ταμπέλες  να υποδέχονται το κοινό στην πλατεία  της Κυψέλης. Γρήγορα γίνεται αγαπημένο στέκι, ο ζεστός χώρος,  το φιλικό προσωπικό, οι καινούργιες γεύσεις, τα όμορφα πιάτα και οι καινούργιες ιδέες  του Δημήτρη Κάππου, αποκτούν φανατικούς φίλους.
Το 2013 εγκαινιάζεται το καινούργιο εστιατόριο  στην πόλη της Αίγινας στην οδό Παναγή Ηρειώτη, σε έναν χώρο που επιμελήθηκε διακοσμητικά  η κ. Νεκταρία Μπήτρου. Πολύ γρήγορα το νέο εστιατόριο αποκτά καινούργιους φίλους και γεμίζει ασφυκτικά  τα καλοκαιρινά  βράδια. Το χειμώνα οργανώνονται τα πρώτα  σεμινάρια μαγειρικής  στην Αίγινα στα οποία διδάσκουν προσκεκλημμένοι  επώνυμοι σεφ. Από το καλοκαίρι του 2017 ο χώρος επεκτείνεται και αποκτά και την πίσω αυλή, ενώ από πέρσι το χειμώνα  λειτουργεί και το "Κάππος  αλλιώς" ένα μεζεδοπωλείο με ιδιαίτερες γεύσεις. Ένας μικρός αλλά πολύ φιλικός χώρος  για το χειμώνα.

Στην ιστοσελίδα  του εστιατορίου διαβάζουμε:

"Το εστιατόριο «Κάππος Έτσι» καθιερώθηκε από το 2009 με την παρουσία του στο χώρο του ποιοτικού φαγητού στο νησί της Αίγινας στην περιοχή της Κυψέλης. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου και Chef Δημήτρης Κάππος το καλοκαίρι του 2013 μεταφέρει και δημιουργεί το «νέο» Κάππος Έτσι σε ένα πέτρινο διατηρητέο κτίριο στην Π. Ηρειώτη στο κέντρο της πόλης της Αίγινας.
Μόλις 100 μέτρα από το λιμάνι σε ένα από τα πιο παραδοσιακά σοκάκια του νησιού ο Δημήτρης Κάππος σας περιμένει για να σας οδηγήσει σε μοναδικές γευστικές περιηγήσεις στην ελληνική δημιουργική κουζίνα, προσφέροντας σας παραδοσιακές γεύσεις δοσμένες με μια πιο φρέσκια ματιά και δημιουργώντας γαστρονομικούς συνδυασμούς για κάθε ουρανίσκο.
Στον εσωτερικό χώρο και στην παραδοσιακή αυλή του εστιατορίου σε ένα άνετο και φιλικό περιβάλλον έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε και να απολαύσετε πιάτα δημιουργημένα με μεράκι και σεβασμό προς τον πελάτη. Το «Κάππος Έτσι» σας υποδέχεται απολύτως πιστό στις γεύσεις και τα αρώματα της Ελληνικής γης χρησιμοποιώντας φρέσκα προϊόντα, προσκαλώντας σας να τα συνοδεύσετε με επιλεγμένες ετικέτες ελληνικών κρασιών και να ολοκληρώσετε το γεύμα σας με ένα από τα χειροποίητα γλυκά που διαθέτει.
Από το χειμώνα του 2017 και για κάθε χειμώνα ο chef Δημήτρης Κάππος θα σας υποδέχεται στο νέο του χώρο το «Κάππος Αλλιώς», ένα δημιουργικό μεζεδοπωλείο που έρχεται και συμπληρώνει τις γευστικές αναζητήσεις κάθε απαιτητικού λάτρη του φαγητού.
Το "Κάππος Έτσι"  και "Κάππος Αλλιώς" σας προσφέρουν την δυνατότητα να απολαύσετε ποικιλία ελληνικών γεύσεων απόλυτα προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις για ποιοτικό και γευστικό φαγητό"