Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Το νέο τεύχος της "Αιγιναίας" κυκλοφόρησε.

  Το νέο τεύχος του πολιτιστικού περιοδικού "Η ΑΙΓΙΝΑΙΑ" κυκλοφορεί ήδη και βρίσκεται σε επιλεγμένα σημεία πώλησης  όπως το Κέντρο τύπου και  το βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι".
   Το νέο τεύχος περιλαμβάνει ένα πλήρες αφιέρωμα στις Φυλακές της Αίγινας με αφορμή  την έκθεση με τα ενθυμήματα από τις φυλακές που είχε πραγματοποιηθεί το χειμώνα στην αίθουσα  του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, καθώς και τις εισηγήσεις που είχαν παρουσιαστεί στην ειδική ημερίδα που οργάνωσε το περιοδικό τον περασμένο χειμώνα στην αίθουσα "Σοφία Μηλιώτη" με θέμα τη Δημόσια Βιβλιοθήκη  της Αίγινας. Παράλληλα συνυπάρχει και το κείμενο της εκδήλωσης που είχε πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης για  τα Σχολικά κτίρια της Αίγινας από τον κ. Αναστάσιο Παπαδάκη με θέμα: "Σχολικά κτίρια από το Νεοκλασσικό στο Μοντέρνο"
   Στο τεύχος αυτό πέρα από το κείμενο  του Διευθυντή της "Αιγιναίας" κ. Γιώργου Μπόγρη, υπάρχουν κείμενα των: Ελίκα Βλαχάκη, Προνόης Θεολογίδου, Ευμορφίας Φλώρου, Αμαλίας Παππά, Δημήτρη Χαλκιόπουλου, Μαίρης Γαλάνη- Κρητικού, Αναστάση Παπαδάκη, Αναστασίας Μπέση, Ευθύμη Πυλού και Γιώργου Μαρίνου.
Στις τελευταίες σελίδες στην ενότητα "Βιβλιοπαρουσιάσεις"  παρουσιάζονται τα καινούργια βιβλία των Βασιλικής Αδαμοπούλου, Β.Χαμαλέλη - Μπούκλα και Γιώργου Μπήτρου.

   Στο εξώφυλο εικονίζεται ένα παιχνίδι - χειροποίητη κατασκευή από κρατούμενο  των Φυλακών Αιγίνης. Είναι ένα πό τα εκθέματα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση  των Ενθυμημάτων  τον προηγούμενο χειμώνα.