Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Με την "Ασκητική" του Ν. Καζαντζάκη συνεχίζεται το 8ο Φεστιβάλ Θεάτρου.

 Με την "Ασκητική" του Ν. Καζαντζάκη συνεχίζεται το 8ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας σήμερα Σάββατο 4 Αυγούστου στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας.

  Η παράσταση με ερμηνευτή τον κ.Βασίλη Βασιλάκη ξεκίνησε πριν οκτώ χρόνια από την Αίγινα. Παρουσιάστηκε στο 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας - πάλι στον ίδιο χώρο - και συνέχισε σε  πολλές σκηνές της Αθήνας, της Ελλάδας και της Κύπρου. Με  την αποψινή παράσταση στο 8ο Φεστιβάλ Αίγινας ο κ. Βασιλάκης θέλει να κλείσει αυτόν τον κύκλο των παραστάσεων του.

Λίγα λόγια για  το έργο από  το Δελτίο τύπου:



"Ένα από τα πιο εμπνευσμένα και συμπαγή κείμενα της ελληνικής γλώσσας, πολυεπίπεδο και αποκαλυπτικό, το δοκίμιο - μανιφέστο στο οποίο ο Καζαντζάκης καταθέτει τις οδύνες και τις ελπίδες του προσωπικού του αγώνα για την ανεύρεση και την κατανόηση του Θεού, του δικού του Θεού, μεταφέρεται υπό τη μορφή θεατρικού μονολόγου.
Μέσα στην περίεργη εποχή που διανύουμε, όποτε επαναπροσδιορίζονται αξίες και αρχές του κοινωνικού μας ιστού, η αιώνια κραυγή του Νίκου Καζαντζάκη φαντάζει πιο επίκαιρη από ποτέ.

Η μάχη του ανθρώπου με τις δυνάμεις της υλικής, πνευματικής και ηθικής φθοράς και η ανάδειξη εκείνων των ικανοτήτων και αρετών του που τον ωθούν να κοιτάζει ψηλά, να μάχεται, να δημιουργεί και να ελπίζει απελπισμένα".
 
Σκηνοθεσία - ερμηνεία: Βασίλης Βασιλάκης.
Θεατρική Διασκευή: Ευτυχία Δρούκα.
Ενδυματολόγος: Δανάη Καββαδία.
Φωτισμοί: Απόστολος Στράντζαλης.
Τιμές  10  ευρώ  και 8 ευρώ άνεργοι και φοιτητές. Προπώληση 8 ευρώ.